Rugalmas edzéses zenekar gyakorlatok

A rugalmas edzéssávok a gumitömítés hosszúsága, amely erősítő edzéshez vagy sérülés-rehabilitációhoz használható. Az ellenálló szalagok vagy gyakorlószalagok néven is ismertek, az elasztikus edzéssávok rugalmas anyagból álló folytonos hurokból állhatnak, vagy nyitott végekkel rendelkezhetnek, akár fogantyúkkal, akár anélkül. A sávok különböző ellenállási szinteken állnak rendelkezésre. Az Amerikai Orvostudományi Főiskola azt javasolja, hogy válasszon egy gyakorló sávot, amely lehetővé teszi, hogy egy adott mozdulatot sima mozdulattal végezzen, miközben továbbra is kihívja a célzott izomcsoportot.

Felső testgyakorlatok

A rugalmas edzéses zenekarok nemcsak segítenek megerősíteni a felsőtest izmait, hanem javíthatják az izmos állóképességet is. A tricepsz kiterjesztése ellenállási sáv használatával növeli a tricepsz és az alkarok erejét. A függőleges sorok egy edzőszalaggal hasonló erőt és állóképességet kínálnak, különös tekintettel a bicep-, a váll- és a trapézis izmaira. Egyéb felsőtestek közé tartozik az álló mellkasi sajtó, pulóver és vállprés.

Alsó testgyakorlatok

A rugalmas edzéssávok alkalmazkodóképessége lehetővé teszi, hogy testre szabhassa őket a fitnesz igényeire. Kezdje az alacsony ellenállású sávokkal, és fokozatosan dolgozzon felfelé, miközben erőnk javul, javasolja az American Council of Exercise. Az ellenállás szintje az izmoktól is függ. Az alsó testgyakorlatok, amelyek nagy izomcsoportokat használnak – például a négyeseket, a golyókat és a combcsontokat célzó tüdőt, vagy a csípőízületet, amely négyszemélyekre és glutationokra összpontosít – nagy ellenállást igényelhetnek az izmok megfelelő kezelésére. Add hozzá a comb flexion, hip adduktion, inversion és egyéb gyakorlatokat, hogy egy teljes alsó test edzés.

Core és Back gyakorlatok

A fő gyakorlatok, azok, amelyek a hasfalat célozzák meg és a hátrafelé nyújtják, előnyösek az ellenállási sávok hozzáadott intenzitásából. Például, dörzsölés, fafaragók és ülő csavarok, ha gyakorolják a gyakorlószalagot, a munka az abszolút, és kapcsolja be az izmokat a hát alsó részén a stabilizáció nagyobb mértékben, mint gyakorlat gyakorlása testtömeg egyedül. A rugalmas edzéssávok segíthetnek a közép- és a felső-izom erősítésében is. Lat lefelé húzódnak, harisnya pulóverek és ülőrölt sorok célozzák a lazátokat és a rombuszokat.

Rugalmassági gyakorlatok

Az erõs és kitartó gyakorlatok mellett az elasztikus edzéssávok rugalmassági gyakorlatokkal segítik Önt. Például javíthatja a csuklócsukló mozgását a váltakozó csukló-hajlítással és csukló-hosszabbító gyakorlatokkal. A lábának egyik végét a lábad alatt rögzítse, fogja meg a kéz másik végét a tenyérrel felfelé. Lassan forgassa a tenyerét az arcod felé, amíg meg nem érzi a nyúlványt. Gyakorolja a csukló kiterjesztését úgy, hogy a tenyerével lefelé fordítja a gyakorlatot, és a kezed hátát az arcod felé forgatja.