Olyan élelmiszerek, amelyek húgyhólyagot indukálnak

A húgyhólyag-görcsök akkor fordulnak elő, amikor a húgyhólyag izmai önkéntelenül összehúzódnak, ami kontrollálhatatlan vizelési kényszert eredményez, mielőtt a hólyag teljesen megtelt. Krónikus húgyhólyag-görcsök vezethetnek a sürgető inkontinencia kialakulásához, ami a vizeletürítés késleltetett állapotában keletkezik, és a vizeletből különböző mennyiségű hólyagok kerülnek ki. Az ok személyenként változik, de az élelmiszerek irritációja, neurológiai megbetegedések, sebészet, fertőzések és katéter beiktatása hozzájárulhat ehhez az állapothoz az R.A.S. Hemat, az “Urotext-Luts: Urológia” szerzője. A tünetek közé tartozhatnak a húgyúti sürgősség, a gyakori vizelés és a vizeletürítés. Tudva, hogy mely élelmiszerek okozzák a húgyhólyag gerincét, segíthet megakadályozni a jövőbeni fellángolást.

Kávé

Ha hajlamos a húgyhólyagra, korlátozza vagy elkerülje a kávét, mert irritálja a hólyagot. A legtöbb kávé bizonyos mennyiségű koffeinnel, természetes stimulálószerrel és vizelethajtóval rendelkezik, ami gyakran vizeletet okozhat. Tori Hudson, a “Női Természetes Orvostudomány: Alternatív Terápiák és Egészségügyi Egészségügyi és Egészségügyi Integrált Orvostudományi Könyv” című könyv szerzője szerint a gyakori vizelés súlyosbíthatja a hólyagát és hólyaggörcsöt okozhat, különösen olyan betegeknél, akiknek hólyag-problémái vannak, például a sürgető inkontinencia . Hudson továbbá kijelenti, hogy a kávé savakat tartalmaz, amelyek koncentrálhatják a vizeletet és égési érzést okozhatnak vizelés közben. A magas koffein tartalmú ételek és italok közé tartozik a fekete tea, a csokoládé és a kóla.

Cukor

A cukros ételek és italok fogyasztása irritálhatja a hólyagot, és hólyaggörcsöt okozhat. Molly Siple és Deborah Gordon szerint a “Természetes menopauza: a női természetes egészség-sorozat” című könyv szerzői: olyan ételek, amelyek valamilyen cukrot tartalmaznak, például kukoricaszirupot, szacharózt, melaszt és mézet, irritálhatják a húgyhólyagát, ha Hajlamosak a hólyag problémákra. A szerzők továbbá megállapítják, hogy nagy mennyiségű cukor ösztönözheti az élesztő túlzott növekedését a szervezetben, ami hólyagfertőzésekhez és hólyagürítéshez vezethet. Kerüljük a fánkokat, süteményeket, süteményeket, cupcakes, fagylalt, cukorka, forró csokoládé, granulált fehér cukor, juharszirup és üdítőitalok.

Fűszeres ételek

Fűszeres ételek fogyasztása során óvatosan járjon el, mert súlyosbíthatja a húgyhólyagját, és hólyagcsípést okozhat. Judith Buttris, a British Nutrition Foundation Task Force jelentése szerint a fűszeres ételek irritálhatják a húgyhólyagját, a húgyhólyag izmainak önkéntelen összehúzódását és a húgyhólyag görcsök fokozását eredményezhetik, különösen ha szenved Az interstitialis cystitis, krónikus húgyhólyag állapot, amely nyomást, fájdalmat és égő érzést okoz a hólyagban vagy a medencében. A fűszeres ételek, amelyek húgyhólyagokat okozhatnak, hagymát, chili paprikát, jalapeno paprikát, fokhagymát és cayenne paprikát tartalmazhatnak.

Citrusfélék

A citrusfélék elfogyasztása hólyaggörcsöt okozhat. A citrusfélék citromsavval töltöttek, amely a húgyhólyag bélését irritálja a húgyhólyag bélését, és kiváltja a húgyhólyag görcsöt azokban az emberekben, akik hajlamosak a krónikus húgyhólyagfertőzésekre. Robert A. Anderson, a “Klinikai útmutató a holisztikus A citromsavtartalmú élelmiszerek közé tartoznak a citromok, a limes, a grapefruit, a mandarin, a gyümölcshús, az áfonya, a paradicsom és a narancs.