Hogyan kell főzni a brüsszel csíráit csirkehúsban

A kelbimbók apró káposztahoz hasonlítanak, rostokkal, C-vitaminnal és káliummal vannak tele. Ezek a kis zöldségek rossz hírnevet élvezhetnek, mint az egyik legkevésbé kedvelt körülöttük, de a megfelelő előkészítéssel nagyon ízletesek lehetnek. Csirkehúsleves használatával az egyik módja a bükkös kelbimbó főzni, hogy kóstolja meg ízét, és jól illeszkedjen a kedvenc gyógynövényeivel és fűszereivel. Keresse meg a világos zöldségű kelbimbókat, melyek a tápanyag-sűrű és ízletes melléktálcákkal rendelkeznek.

A hideg folyóvíz alatt öblítse le a bimbócsírákat, és csöpögtetőben öblítse le. A kemény peremet éles késsel vágja le a csírák aljáról. Húzza le a laza leveleket.

Helyezzük a csirkehúsleveset, fűszernövényeket és fűszereiket egy nagy serpenyőbe, és keverjük össze. Óvatosan adjuk hozzá a kelbimbókat.

Fordítsuk a hőt közepesre magasra, és a csirkehúsleves forraljuk fel. Fedjük le a serpenyőt, és csökkentjük a hőt, hogy a csírák lassan főzzenek. A csírákat 10 percig simítsuk be, vagy amíg könnyen éles kést kapunk.

Távolítsa el a főtt brüsszeli keleket a serpenyőből egy hornyolt kanállal, és tegye a tálba. Ha szükséges, tegyél bele néhány főzőfolyadékot.

Sózzuk a bogyósgyümölcsöket sóval és borssal, és melegítsük fel.