Hogyan csökkenthetem az éhomi glükózszintet?

A vércukorszintmérés egyik módja annak mérésére, hogy a szervezet hogyan használja az inzulint. Az éhgyomri vércukorszinttel végzett vizsgálat, melyet minden étkezés előtt el kell végezni, ötletet ad a vérben lévő glükóz alapszintjéről, és jelezheti a cukorbetegség kialakulását. Ha a bőséges glükóz szintje magas, akkor néhány dologra van szüksége ahhoz, hogy csökkentse őket.

Inzulin

Amikor étkezést eszel, az emésztőrendszer átviszi a vércukorszintet a véráramba. A hasnyálmirigy így kiválasztja az inzulint, hogy ezt a glükózt a sejtekbe és a szervekbe mozgassa és tárolja. A deciliter milligrammban mérve a nem diabéteszes beteg normális éhgyomri vércukorszintjének 100 mg / dl vagy ennél alacsonyabbnak kell lennie, ami a normál referencia-vércukorszintet jelenti.

Megrongálódott böjt glükóz

Ha az éhomi glükóz száma meghaladja a 100 mg / dl értéket, akkor ez arra utalhat, hogy csökkent az éhgyomri vércukorszintje. Úgy is ismert, mint prediabetes, ez azt jelenti, hogy a szervezet kifejlesztett ellenállást az inzulin hatásaival szemben. Ha nem ellenőrzött, ez hiperglicémiához, potenciálisan életveszélyes állapothoz vezethet. Minél előbb kezeli az orvos ezt a feltételt, annál többet tehet annak érdekében, hogy enyhítse hatásait.

Gyakorlat

Az egyik módja annak, hogy csökkentsük az éhomi glükózszintet, rendszeres testmozgás. Az edzés során az izmaidat arra készteti, hogy felszabadítsa a felesleges glükóz energiát, segítve a vér alacsonyabb szintjét, mivel a szervezet glükózszintet vesz fel az üzemanyag számára. Ezenkívül a rendszeres testmozgás segíthet a szervezetnek az inzulin hatékonyabb felhasználásában, csökkentve az ellenállást. Az American Academy of Family Physicians azt javasolja, hetente legalább 150 perc fizikai aktivitást, amelynek célja, hogy elveszíti testtömegének 5-7 százalékát, csökkentheti a cukorbetegség kialakulásának esélyeit. A 1990-es években Kínában végzett Da Qing-féle súlyosbodt glükózvizsgálat és cukorbetegség-vizsgálatban megállapítást nyert, hogy a rendszeres edzés előtti cukorbetegek 46 százalékkal kisebb valószínűséggel alakultak ki a betegségben.

Diéta

Egy másik módja a vércukorszint csökkentésére az étrend módosítása révén történik. Az inzulinrezisztencia a hasnyálmirigyben nagy mennyiségű inzulint bocsát ki rendszeresen, általában magas szénhidráttartalmú étrend miatt. A szénhidrátok, különösen a cukor visszaszorítása segít csökkenteni az éhomi glükózszintet és javítani az inzulin válaszát. Az American Academy of Family Physicians szerint a szénhidrátoknak napi kalóriáik legfeljebb 50-60 százalékát kell felvenniük, és ugyanaz a Da Qing tanulmány szerint az étrend módosítása majdnem olyan hatékony, mint a rendszeres testmozgás a cukorbetegség megelőzésében, csökkentve a kockázatokat 31 százalékkal.

Gyógyszer

Ha a táplálkozás és a testmozgás nem javítja az ügyeket, az orvosa gyógyszert írhat fel a vércukorszint fenntartásához. Ebből a célból számos gyógyszer létezik a piacon, a tablettáktól kezdve az injektálható gyógyszerekig, és orvosa együttműködik veled, hogy kiválassza a megfelelő gyógyszeres kezelést az Ön egyedi helyzetéhez. A gyógyszeres kezelés azonban csak egy része a rejtvénynek, és arra kell törekedned, hogy változtatásokat hajtson végre az életmódban, hogy még tovább csökkentse a kockázatokat.