Hány kalóriát egy bab és sajt burrito?

A kényelmes ételek, a burritók – az enyhétől a meleg és csípős Tex-Mex fűszerekkel, a rostban gazdag babhoz és a szerotonin-termelő olvasztott sajtokhoz – gyors és könnyű módja egy könnyű snacknek. Míg a házi készítésű bab és sajt burritó friss, ízletes és kreatív lehet, a kalóriaszámot nehéz mérni. A felkészített burritókkal sokkal egyszerűbb.

Elkészített gyorsétel Burritos

Védje meg a megfelelő gyorsétkezelő ízületeket, és pillanatok alatt egy kiadós burritót tarthat a kezében. Egy tipikus gyorséttermek bean és sajtos burritója 379 kalóriát vesz fel. A kalóriák mintegy 61 százaléka – 231 – szénhidrátból származik, nagyrészt a babból származó összetett szénhidrátból, a kalóriáknak csupán 3 százaléka egyszerű cukrokból származik. Ez a burrito csaknem 14 gramm fehérjét kínál, amely 54 kalóriát, vagyis az összes kalória mintegy 14 százalékát biztosítja. A kalóriák mintegy egynegyede az összes zsírból származik, de a burritó kalóriáinak csak 10 százaléka származik telített zsírsavakból, a többit többszörösen telítetlen és egyszeresen telítetlen zsírokból.

Fagyasztott Burritos

Egyes fagyasztott burritók alacsonyabb kalóriatartalmúak lehetnek. Egy tipikusan vásárolt fagyasztott bab és sajt burrito 285 kalóriát tartalmaz, amelyekből körülbelül 175 kalória, vagy csaknem 62 százalék, szénhidrátból származik. Kevesebb mint 9 gramm fehérje fordul elő körülbelül 36 kalóriára, vagyis körülbelül 13 százalék kalóriára. A zsírtartalom 8 gramm – 73 kalória – vagy 26 százalék, telített zsírokkal, amelyek az összes kalória 5,5 százalékát képviselik.