Hány kalória a marhahúst és a sajtot empanadákban?

Az Empanadas népszerű zsebpaszták, amelyek a latin-amerikai konyha egyik legfontosabb elemei. Különböző összetevőket lehet betölteni, de az egyik leggyakoribb változat marhahúst és sajtot tartalmaz. Ezek azonban nem alacsony kalóriatartalmú ételek, és csak alkalmanként kell fogyasztani.

Kalória

Egy átlagos empanada súlya 89 gramm. Minden marhahústerméknek 298 kalóriája van, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma Nemzeti tápanyagadatbázisának megfelelően. A kalóriaösszeg jelentősen nőhet a használt sajt típusától függően, 15 gramm zsírtalanított, szeletelt mexikói sajtkeverék hozzávetőleg 40 kalóriát tartalmaz.

A kalóriák a tápanyagoktól

Minden marhahús és sajt empanada több mint 16 g zsírt tartalmaz, ami több mint 147 kalóriát jelent a zsírból. A közel 28 g szénhidrát számít a 111 kalória, és a 10 g fehérje minden empanadát 40 kalóriát ad a fehérjéből.

szempontok

Ritkán csak egy empanadát vásárolsz egyszerre. Általában három-hat empanadát kapsz, hogy egy ételt készítsenek. Fontos megjegyezni, hogy az itt feltüntetett kalóriatartalmak csak egy cukrászsüteményre vonatkoznak, és számolni kell a kalóriát az egész tányéron.