Glutén és szívdobogás

A szívdobogásod érzése lehet ijesztő élmény. Ha a szíve elkezd lüktetni, miután enni egy ételt, amely glutént tartalmaz, akkor lehet, hogy allergiás reakciója van a gluténre. Az enyhe allergiás tünetekkel ellentétben a szívdobogás egy komoly szövődmény, az úgynevezett anaphylaxis jele. Az anafilaxia olyan extrém allergiás reakció, amely potenciálisan életveszélyes tüneteket okozhat. Kerülje a glutént, amíg orvos nem értékelheti.

Glutén allergia tisztázása

A glutén a különböző gabonafélékben található és széles körben elfogyasztott élelmiszer, még fagylalt és ketchup is. A glutén allergiákat általánosan összekeverik a lisztérzékenységgel vagy a glutén érzékenységgel. A lisztérzékenység egy krónikus autoimmun emésztési rendellenesség, amely a belek bélését károsítja, amikor glutént eszik. A glutén érzékenysége a fehérje megemésztésének képtelensége, ami emésztési tüneteket okoz, mint például a puffadás, a gáz és a hasmenés. De ez nem egy autoimmun rendellenesség eredménye. Valódi glutén allergia fordul elő, amikor az immunrendszer hibás anyagként téveszti fel a fehérjét, és immunglobulin E antitesteket hoz létre az Amerikai Allergiai Akadémia, az asztma és az immunológia szerint.

Szívdobogás

A szívdobogás olyan érzés, hogy a szíved túl gyorsan ver. A mellkasban, a torokban vagy a karban egy lüktető érzést okozhat. Érezheted, hogy a szíved felgyorsul és lelassul, vagy úgy érezheti, hogy a szíved leáll vagy ugrál a MedlinePlus szerint, az Egyesült Államok Nemzeti Orvostudományi Könyvtárának szolgálatában. A normál pulzusszám 60-100 ütés percenként. Bármi, ami 100 ütés percenként, megnövekedett pulzusszámnak számít. Heart-palpitáció fordulhat elő, ha túlerődj magadon. De étkezés után nem gyakori.

Az anafilaxia

Ha szívelégtelenséget, szédülést, vérnyomáscsökkenést, arcdaganatodot, sápadt bőrt, hányingert, hányást, gyengeséget, légszomjat, zihálást vagy mellkasi szorítást idéz elő, azonnal hívja a 9-1-1-et. Anaphylaxis során a szervezet sokkolt állapotba kerül, mivel a véráramlást elárasztó túlzott mennyiségű betegségtámogató vegyi anyag. Ez a feltétel sürgősségi orvosi ellátást és az epinefrin injekciót igényel. Az anafilaxia legtöbb tünete a glutén bevétele után néhány másodpercen belül kezdődik.

Tesztelés

A klinikai diagnózis érdekében az orvos rendelni fogja az allergiás vizsgálatokat. Glutént injektál a bőrödbe. Ha allergiás a fehérjére, a bőr az injekció beadása után 15 percen belül dudorokat, vörösséget és irritációt okoz. A vérvizsgálat megerősíti az allergiás reakciót azáltal, hogy azonosítja az IgE antitesteket a vérben, amikor a glutént bevitték.