Egészséges emberek étkezési szokásait, akik 100 évesek

Az alkoholfogyasztás gyakorlása, nem dohányzása és korlátozása néhány jól ismert módszer az élet meghosszabbítására, de bizonyos táplálkozási szokások ugyanúgy elengedhetetlenek, ha a cél az, hogy 100 gyertyát fújj ki a születésnapi tortán. Az, amit eszel, valamint azt, amit nem eszel, döntő szerepet játszik az egész testének egészségében, és növelheti azt az esélyt, hogy százéves életévé válik.

Azok az emberek, akik többet fogyasztanak egészben, hosszabb ideig élnek. John Robbins, a “Healthy at 100” szerzője megjegyzi, hogy a japán Okinawában élő emberek a leghosszabb élettartamot élvezik, és naponta hét adag teljes gabonát is fogyasztanak. Az egész szemek magasabbak a rostokban, mint a finomított szemek, mint például a fehér kenyér és a fehér tészta, és ez a rosttartalom szerepet játszhat az élethosszig tartó életben. Az egész szemek tartalmaznak még több kulcsfontosságú tápanyagot, amelyek a jó egészséghez szükségesek, és rengeteg fogyasztása is meghosszabbíthatja az életet. A gyümölcsök, a zöldségek és a bab szintén jó rostforrás.

Az emberek, akik 100-an élnek, általában több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak, mint azok, akik nem éri el az évszázadot. Az “American Journal of Epidemiology” című, 2013-ban megjelent cikk szerint az olyan emberek, akik rendszeresen gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak, alacsonyabb kockázatot jelentenek a korai halálozás miatt. A tanulmány 18 év alatt zajlott le, 451.151 európai résztvevővel.

Az antioxidánsok olyan vegyületek, amelyek megvédik sejtjeiket a szabad gyököktől, amelyek károsíthatják sejtjeiket, növelve az egészségügyi problémák kockázatát. A gyümölcsök és a zöldségek az antioxidánsok legfőbb forrásaik közé tartoznak, és védelmet nyújthatnak a szívbetegségek, a stroke és a rák ellen. A szója, egy másik élelem, amelyet a hosszú életű Okinawan emberek rendszeresen fogyasztanak, flavonoidokat tartalmaz, amelyek antioxidánsok, amelyek csökkenthetik a rák kockázatát. Az a tény, hogy az emberek antioxidáns-szegény feldolgozott ételek fogyasztása általában egészségtelen, egy másik bizonyíték arra, hogy e jótékony hatású vegyületek fogyasztása segíthet elérni a 100. születésnapját.

A kalóriabevitel korlátozása hosszabbíthatja meg az életet, talán azért, mert az egészséges testsúly fenntartása bizonyos egészségügyi problémák, mint például a szívbetegség és a magas vérnyomás alacsonyabb kockázatával jár. A fehérje ételek kalóriabevitelének csökkentése például csökkentheti az életkorral összefüggő krónikus betegségek kockázatát, amely a vegetáriánusok egészségét a húsevőkre vonatkozó egészségügyi összehasonlítással vonta le, egy 2010-es cikk szerint, amelyet a Gerontológiai folyóiratok: Biológiai Tudományok és Orvosi Sciences „. A feldolgozott élelmiszerekből, a gyors ételekből és a hozzáadott cukrokból és zsírokból származó rozsdás ételek fogyasztásának csökkentése szintén a jobb egészséghez kapcsolódik, ami hozzájárulhat az élet meghosszabbításához.

Töltse fel a szálat

Pile On the Produce

Antioxidánsokat tartalmaz

Egyél csak, amire szüksége van