A koffein ad neked a rázkódásokat?

A koffein népszerű stimuláns, amely a központi idegrendszer aktiválására szolgál. Kicsi vagy mérsékelt mennyiségekben hatékony lehet a fáradt emberek enyhítésében, miközben javítják mentális éberségüket. A koffein hatása nem minden pozitív. Vannak, akik a koffeinfogyasztás és a koffein fogyasztása miatt fokozódnak a rázkódás során, annál valószínűbb, hogy egyre nagyobb a koffein fogyasztása.

Koffein adagolás

Nehéz önteni magát életveszélyes szintre, de az orvosok továbbra is mérsékelten fogyasztják a koffeint. Ez napi 200-300 milligrammot vagy körülbelül három-négy csésze kávét jelent. A koffein fogyasztása napi 500 vagy 600 mg-nál nagyobb mennyiségben okozhat koffein-mérgezést, és számos kellemetlen mellékhatást okozhat, amelyek közül az egyik nem szándékos rázkódást okozhat.

Koffein és a rázkódás

A remegés – az izmok önkéntelen rázása a szervezetben – mellékhatás nem szokatlan azok számára, akik mérsékelt mennyiségű koffeint fogyasztanak. Ez a rázás addig tarthat, amíg koffein van jelen a rendszerben, ami legfeljebb hat órával a lenyelés után. A rázás önmagában nem jelent veszélyt az egészségére, de sok ember zavarónak tartja, és inkább el akarja állítani a koffein használatát, mielőtt elérné ezt a pontot.

Egyéb mellékhatások

A koffein stimuláló hatása egész testen keresztül érezhető. A Medline Plus szerint több tünetet is észlelhet, beleértve a versenyző szívverést, a szorongást, az alvászavarokat, nyugtalanságot, gyakori vizelést, hányingert, hányást és depressziót. Ezek a mellékhatások súlyosabbá válnak, ha nagyobb mennyiségű koffeint fogyasztanak.

szempontok

Az önkéntelen rázás nagyon zavaró lehet a napi rutinod számára, és kínos lehet. Ha koffein fogyasztása következtében állandóan remeg, akkor azt sugallhatja, hogy túl sok koffeint szed. Vegye fontolóra, hogy csökkentse a koffein használatát kissé, hogy megfékezze a nemkívánatos mellékhatásokat. Ha a remegés még mindig nem tűnik el, beszéljen orvosával.