A diétás szóda a hasi zsírt?

A diétás szóda úgy tűnik, mint a tökéletes ital, az összes íz a szóda, de nulla kalóriát – a dieter álma. A valóságban a diétás szóda messze nem tökéletes ital. A diétás szódát mesterséges édesítőszerek és vegyi anyagok csomagolják. A diétás szóda rendszeres fogyasztása végül súlyosodhat, de egyetlen tényező sem tulajdonítható a súlygyarapodásnak.

A mesterséges édesítőszerek az alacsonyabb kalóriatartalom miatt népszerű helyettesítővé vált a cukor számára. Egy teáskanál rendszeres cukor tartalmaz körülbelül 16 kalóriát. A rendszeres üdítőitalok körülbelül nyolc teáskanál cukrot tartalmaznak. A kalóriákat úgy lehet megszüntetni, hogy a cukrot mesterséges édesítőszerrel helyettesítik. A mesterséges édesítőszerek bizonyos fajtáit cukorból készítik, ami nagyon hasonló.

Bár a diétás szódák nagyon kevés, vagy akár nincsenek kalóriák, ez még mindig súlygyarapító lehet. A diétás szódákban használt mesterséges édesítőszerek cukorvágyat kelthetnek. Az ízlelőbimbóknak a diétás szóda édességével történő megerőltetése miatt a szervezet elvárja a glükóz lövését, a Purdue University kutatói állítják. Amikor a cukor várható dózisa nem érkezik meg, a szervezet elszomorodik, amit valószínűleg kielégít a cukros élelmiszerekkel, állítják a kutatók. Az étkezési diétás szóda nyilvánvalóan hozzájárul az egész napi egészségtelen döntések meghozatalához, szabotálva az erőfeszítéseit a fogyás során.

Ha aggódik a súlygyarapodás miatt, fontolja meg, hogy csökkentsd az étkezési szóda mennyiségét. Bár a vizsgálatok nem egyértelműek, egészségesebb italok állnak rendelkezésre több tápanyaggal. Az egészségesebb helyettesítések közé tartozik a friss juice, tej vagy víz. Próbálja hozzá az uborkát vagy a citromot a vízhez, hogy több ízhez jusson. Ha szódát fogyaszt a koffein tartalmakhoz, fontolja meg egy alternatív koffeinforrást. A kávé és a tea mindkettő koffeint tartalmaz. A tea alacsonyabb a koffeinben, és közelebb áll a diétás szeszes italok mennyiségéhez.

Amikor a diétás szódákra és a testsúlygyarapodásra kerül sor, a legjobb, ha mérsékelten inni. A diétaszórás fogyasztás számos egészségügyi komplikációhoz kapcsolódik, beleértve az elhízást. A diétás szóda fogyasztása nem javítja az általános egészségét, mivel vitaminokban vagy tápanyagokban nem gazdag. Próbáld meg elkerülni a szódásfogyasztást, az étrendet vagy a rendszeres étkezést, hogy napi rutinod részévé válj.

Mesterséges édesítőszerek

Cukorvágyak

Cserék

Biztonság és hosszú távú egészség