A borsmentaolaj segít a székrekedés enyhítésében?

A székrekedés olyan állapot, amelyet a széklet szédüléssel vagy a kemény, száraz széklet gyakori áthaladásával jellemeznek. Az over-the-counter hashajtók és a száloptikai készítmények enyhíthetik a székrekedés hatékonyságát a széklet lágyításával, és lehetővé teszik, hogy rendszeresen elmenjenek a fürdőszobába. A borsmentaolaj alternatív kezelésekor segíthet a székrekedés enyhítésében.

Azonosítás

A borsmenta a fodor és a víz menta hibridje, amelyet általánosan ízesítő anyagként használnak az íny és a fogkrémek esetében. A Herbs2000 szerint a borsmenta az egyik legrégebbi ismert gyógynövény, és gyógyászati ​​szempontból különböző betegségek, például emésztési zavarok, IBS, flatulencia, colic és májfunkciók kezelésére használják. Ezenkívül a borsmentaolajat ízületi gyulladás, köszvény, székrekedés és gyomorégés kezelésére lehet használni.

Tulajdonságok

A virágzó tetejét, az olajat és a borsmenta leveleit különböző növényi készítményekben használják. A borsmentaolaj görcsoldó tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek a simaizmok pihentetésében a gyomorban és az emésztőrendszerben. Ezenkívül ez a gyógynövénynek fájdalomcsillapító tulajdonságai is vannak, amelyek elősegítik a székrekedés és más emésztési rendellenességek által okozott fájdalom csökkentését.

Okoz

A székrekedés az Ön ételei által az emésztőrendszeren keresztül lassan mozog. Elégtelen étrendi rost is lehet a tettes. A székrekedés okozta további tényezők közé tartoznak az izomrendellenességek, a rossz táplálkozás, a neurológiai rendellenességek és az életkor, valamint a bél rendellenességek. A rendszeres bélmozgások szükségessé teszik a szervezetből származó toxinok eltávolítását.

felhasználások

Ha a borsmentaolajat alternatív gyógymódként alkalmazzák a székrekedéshez, a Maryland Egyetem Orvosi Egyeteme javasolja 1 tk. A szárított borsmenta leves egy csésze vízben körülbelül 10 percig. Ezután törje le a leveleket a folyadékról és itasson. Ezt a borsmentát inni lehet naponta ötször naponta az ételek között. Ez a gyógynövény kapszulák formájában is kapható. Ha a kapszulákat használja, napi három alkalommal 1-2 kapszulát tehet.

Figyelem

Borsmentaolajat nem szabad kisgyermekeknek adni. Ezt a gyógynövényt orvosi rendelvény nélkül nem szabad orvosi készítménnyel vagy over-the-counter gyógyszerrel együtt alkalmazni. A borsmentaolaj feleslegessége mérgező lehet, és mellékhatásokhoz vezethet. Továbbá, ha közvetlenül a bőrére kerül, bőrkiütést okozhat.