Dinamikus tánczenekar

A táncosoknak alaposan fel kell melegíteniük a csúcsminőségű teljesítményt. A ugrás, a rúgás, a fonás és a ugrás megköveteli a rugalmasságot és az erősséget, és mindaddig nem szabad kísérletezni, amíg minden izom felmelegszik és megfelelően kitágul. Tanulmányok kimutatták, hogy a dinamikus nyújtás a leghatékonyabb típusú nyújtás a felmelegedéshez, és a dinamikus nyújtási rutinod testre szabása a táncodhoz hatékonyabbá teszi azt.

Dinamikus nyúlás alapjai

A táncos felmelegedése cardiovascularis edzéssel kezdődik, mint például a könnyed táncmozgások, amelyek mérsékelten intenzívek. Tegye ezt az aerob gyakorlást eléggé, hogy izzadjon és növelje a pulzusszámát. Ezután alapos, teljes testű, dinamikus nyújtási rutinokat készítsenek, amelyek a táncstílus mozgását utánzó mozgó mozdulatokból állnak. Indítsa el a mozgásokat kicsi, növelve mozgáskörét minden ismétléssel. Teljesíts legalább nyolc ismétlést minden egyes mozgásnál, de többet, ha még mindig érzed magad. Mire eléred a végső ismétlést, a mozgásnak el kell érnie a rugalmasságát.

A felső test nyúlik

A test tetejétől kezdve a lefelé irányuló mozgás biztosítja, hogy ne hagyja ki az izomcsoportokat, amikor felmelegszik a tánctanfolyamra. Indítsa el a dinamikus vonalakat, hogy felmelegítse a nyak és a váll kapszulát. Bólintson felfelé és lefelé a fejét, ügyelve arra, hogy ne tépje vissza a fejét. Fordítsa fejét oldalról oldalra, és nézzen ki minden vállán. Húzza a fülét vállról vállára, majd körbevesse a vállát előre és vissza. Szintén tartalmazzon néhány karját és a felső hátsó részét. Hajtsa előre és hátra a karjait, így az egyik átmegy a másik felett. Keresse karjait egy irányban, aztán egy másik irányba.

Torzó

A tánc során a törzsnek pontosan és könnyedén meg kell hajlani és csavarodnia. Fokozza a dinamikus nyújtást ezen a területen, amikor felmelegszik. Miközben húzza az öklét az állata alatt, és a könyökét a törzséhez közel tartja, forduljon oldalról a másikra, miközben az alsó testét állva tartja. A combjait érintse le a kezét, hogy érintse meg a térdét, és váltson felfelé, előre-hátra. Forgassa a csípőjét körkörös mozgásból egy irányból, majd a másikból. Végül, a karjaidat oldalra fordítva, izoláld a bordaidat, egyik oldalról a másikra.

Alsó test

Várjon végig alaposan dinamikus szakaszokat az alsó testéhez. Miközben egyenesen tartja a lábát, előre és hátra csúsztatva, minden egyes lengésnél magasabb lesz. Ezután emelje fel a térdét előtted, és térdre tekerje az állát. Kick a hátsó végét, miközben a térdét egyenesen a földre mutatod. Végül emelje fel a lábujjaidat, és emelje fel magasodat a talajról. Ezután szaladjon vissza a sarkára, és emelje fel a lábujjakat a földről.