Hogyan tudok enni egészségesnek, ha szájon át adódó allergiás tünetem van?

Ne ássa be a friss gyümölcsöket és a zöldségeket, mert Orális allergiás szindrómát diagnosztizáltak. A viszkető száj nyomasztó mellékhatása egy termék elfogyasztása, de nem életveszélyes, és nem is jelzi a valódi élelmiszerallergiát. A legtöbb orális allergiás szindrómában szenvedő felnőttnek szintén szénanátha van, ami az immunrendszert a gyümölcs- vagy zöldségben lévő fehérjék pollenjére reagálva helytelenül reagál. Egészséges enni, még akkor is, ha ez az allergiás válasz bizonyos ételekre.

Lásd az orvosát vagy az allergiás szakembert, és kérje az allergiavizsgálatot, ha még nem fejeződött be. A szájon át alkalmazott allergiás szindrómát a szénanátha előzi meg, amely rendszerint allergiás válaszokat vált ki fűből, parlagfűből vagy nyírból.

Hasonlítsa össze az allergia eredményeit a megfelelő gyümölcsökkel és zöldségekkel. Ha nyírszövet allergiája van, akkor az alma, a sárgarépa, az őszibarack, a szilva, a cseresznye, a körte vagy a mogyoró étkezés után szenvedhet. Ha fűallergiát szenved, az OAS a paradicsom fogyasztása után léphet fel. Ha szivacsos allergiát szenvedsz, nem engedheted meg a dinnye, a cukkini, az uborka, a kiwi vagy a banán tönkremenetelét.

Cook a gyümölcsök és zöldségek, amelyek kiváltó OAS válasz. A főzés megváltoztatja a gyümölcs enzimjeit és fehérjéit, és az immunrendszer már nem ismeri fel fenyegetésként.

Egyél a gyümölcsök és zöldségek konzervdobozában, amely kiváltja az OAS válaszát. A konzerv készítmény nem ugyanazokkal a felületi fehérjékkel rendelkezik, és nem okozhat viszketést és bizsergést az OAS-nak a lenyeléskor.

A gyümölcsöket és a zöldségeket le kell vetni, mielőtt eszik, még akkor is, ha azok általában nem kapcsolódnak a peelinghez. A bőrt lehámozva eltávolítanak néhány felszíni fehérjét, amelyek az immunválasz kiváltó allergéneket tartalmazzák.