Hogyan kell kiszámítani a pulzusszámot a terhesség alatt

A terhesség alatt pihenő pulzusa kissé emelkedni fog, mivel a szív több testet szivattyúz a szervezetben, mint máskor. A Merck kézikönyvek online orvosi könyvtára azt mondja, hogy míg a szülőképes nő normális nyugalmi pulzusa 70 ütés percenként, a terhes nők nyugalmi pulzusának 80-90 körülinek kell lennie. Figyelembe kell venni a nyugalmi pulzusszámát Valamint a pulzusszám alatt a pulzusszámát, azért fontos, mert ez a legfontosabb mutató az egészségére a terhesség alatt.

Mérjék meg pihenő pulzusának első dologát reggel. Ehhez helyezze az index és a középső ujjait a hüvelykujjába, ahol megfelel a csuklójának. Érezni kell egy erős lüktető érzést. A stopperóra használatával nyomon követheti az időtartamot, számolva a ütemek számát 60 másodperces időtartam alatt.

Tartsa szemmel a teljes exertion sebességét, miközben dolgozik. Ha nehezen beszélhet közben gyakorlás közben, vagy nem tudja elkapni a lélegzetét, lassuljon. Sétálj egy mérföldet a pálya körül, hogy lehűljön egy kicsit, majd hagyja abba.

Mérje meg az aktív pulzusszámát úgy, hogy a középső és index ujjait hüvelykujjába helyezi 60 másodpercre, akárcsak a pihenő pulzusszám megállapításakor.

Hasonlítsa össze a mérést a korcsoportjának ideális szívritmusával a gyakorlás során. Általában a 20 évnél fiatalabb nőknek 140-155, a 20 és 29 év közötti nőknek 135 és 150 között kell maradniuk, a nők 30-39 év között 130 és 145 között kell maradniuk, és a 40 évnél idősebb nőknek 125 és 140 között kell lenniük. A terhességre vonatkozóan ez a szám nem ajánlott, a legtöbb orvos egyetért abban, hogy a legjobb, ha a terhes nők elérik az életkori csoport alacsony végét.

Lassíts le, ha a pulzusszám állandóan túl magas a gyakorlása közben. Ellenőrizze, hogy csökken. Ha a nyugalmi pulzusszám vagy az aktív pulzusszám folyamatosan meghaladja az átlagot, mindenképpen tájékoztassa kezelőorvosát.