Gyömbér, mint természetes köhögéscsillapító

A hagyományos köhögés elleni szerek álmosságot, szédülést okozhatnak, és egyes személyeknél túl erősek lehetnek. Ha természetes alternatívát keres a köhögés kezelésére, a gyömbér lehet csak a dolog. A “Gyógynövények enciklopédiája” szerint ez az erőteljes gyógynövény, amely Indiából származik, hatékony gyógymód a fertőzés és az irritáció számára. Fűtés és tisztítás, elsősorban az emésztőrendszeren és a légzőrendszereken működik. Ne használjon gyömbér gyógyszert, ha terhes, és beszéljen kezelőorvosával, mielőtt bármilyen gyógynövényes gyógyszert használna.

Fájdalomcsillapító

A gyömbér természetes fájdalomcsillapító — fájdalomcsillapító —, amely megnyugtatja a karcsú fájdalmat és a torokfájás irritációját. A gyulladás csikja gyakran a köhögést serkenti. Így a friss gyömbér gyökerét vagy ivás gyömbérlevet vagy teát segíthet elhárítani a köhögést azáltal, hogy ideiglenesen kezeli az irritációt.

Légzőszervi egészség

A gyömbér tisztítja és gyógyítja a légzőszerveket. Csípős melegítő hatása segít megszüntetni a nyálkahártyákat a tüdőből, ami okozhatja a köhögést. Az ivás gyömbér tea vagy gyümölcslé, vagy a mellkas és a gyömbér olaj masszírozása mind segíthet a köhögés enyhítésében és kezelésében. A gyömbér is természetes izomlazító, amely enyhíti a köhögéssel járó görcsöket.

Fürdőkád

Macerate 5 cm friss gyömbér gyökeret, és helyezzük egy kis muszlin táskába. Csukja be a táska tetejét zárt és csatlakoztassa a fürdőkád csaptelepéhez, miközben a fürdőt meleg vízzel tölti be. Ha a kád tele van, dobja a tasakot a vízbe, és hagyja, hogy öt-tíz percig üljön. Vigyázzon, és mélyen lélegezze be a víz gőzét. A gőzök és a gyömbér lé a fürdőkádban együtt fog működni, hogy megnyugtassa a gyulladást, távolítsa el a nyálkahártyát a tüdejéből és enyhítse a köhögést.

infúziós

Inni egy gyömbér infúziót, hogy megnyugtassa a torkot és a tüdőszöveteket, támogassa az immunrendszert és távolítsa el a nyálkahártyát. Pároljuk két evőkanál reszelt friss gyömbér gyökerét hat csésze vízben legfeljebb 10 percig, vagy keverjünk fél teáskanál száraz gyömbérpor egy csésze forró vízzel. Adjunk hozzá mézet és citromot, ha szükséges. Naponta többször is inni az infúziót, amíg tünetei nem szűnnek meg.

Masszázs olaj

A gyömbér illóolaj friss vagy száraz gyömbér koncentrált tulajdonságai. A saját gyömbér masszázsolaj elkészítéséhez keverje össze 20 csepp gyömbér illóolajat, és négyszurnú semleges szagú hordozóolajat – a ricinusolajat segítsen kiszáradni a nyálkahártyát a szervezetből. Rázza fel vagy keverje össze az olajat, hogy keverje össze. Masszázs egy teáskanál olaj a mellkas és a hát, hogy megkönnyebbüljön a köhögés tünetei. Ne használjon ricinusolajat vagy gyömbér olajat, ha terhes. A gyömbér illóolaj irritáló lehet az érzékeny bőrre, ezért próbálja ki egy kis bőrfelületen – ha nincs reakció 24 órán belül, akkor biztonságosan alkalmazza az olajat egy nagyobb területre.