Epididymitis és mozgás

Az epididimitis olyan duzzanat, amely a herék hátulján fordul elő a spermiumot hordozó csőben. Az epididymitis leggyakoribb fájdalmat, duzzanatot és vörösséget okoz egy vagy mindkét herékben. Jól van, hogy gyakorolhat epidymitis attól függően, milyen gyakorlatokat csinálsz. Bizonyos megerőltető gyakorlatok súlyosbíthatják a betegséget, de vannak más típusú fizikai aktivitás, amely nem okoz kellemetlenséget.

Az életkorú férfiak epididymitises megbetegedésekkel járhatnak, de a leggyakoribb állapot a 20 és 39 év közötti férfiakban. Az epididimitis leggyakrabban a húgyutak vagy a prosztata bakteriális fertőzése vagy egy szexuális úton terjedő betegség, például a gonorrhoea Vagy klamidia. Az állapot egyéb okai közé tartoznak bizonyos gyógyszerek és tuberkulózis. Az epididimitist időnként a húgyhólyag és az epididimus okozta súlyos emelkedés során súlyos emelkedés okozhatja, ami kémiai irritációt okoz.

Az epididymitis kezelése az októl függ. Ha az Ön állapota egy szexuális úton terjedő betegség vagy más fertőzés következménye, orvosa felszívja az antibiotikumot. A fájdalom és kellemetlen érzés kezelésére pihenhet, emelheti a kopottodat lefekvéskor, sportolók viselhet, hideg háttámlákat nyithat a koponyájához, és tartózkodhat a szextől, amíg a fertőzés meg nem szűnik. A fájdalom és a gyulladás kezelésére nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszert, mint az ibuprofent szedhet.

Attól függően, hogy mennyi fájdalom van, bizonyos típusú testmozgás fájdalmat okozhat. Például a kerékpározás túl nagy nyomást gyakorolhat a herékre, és túl fájdalmas lehet. A súlyos mozgás, mint például a súlyemelés, a vizeletet az epididimben foghatja el, és súlyosbíthatja az Ön állapotát irritációt okozva. Az olyan tevékenységek, mint a mérsékelt gyaloglás és úszás, nem okozzák a hasüreg és a herék mozgását, bár a testmozgás típusától függ attól, hogy a tested hogyan tolerálhatja. Ha antibiotikumra van szüksége, várjon addig, amíg az epididimitis meg nem szűnik, hogy elkerülje a fájdalmat és további irritációt.

Megakadályozhatja az epididimitist a biztonságos szex gyakorlásával és rendszeres orvosi vizsgálatok végzésével, így a fertőzések kezelhetők. Ha súlyokat akarunk emelni, vagy bármilyen más stresszes testmozgást végezni, akkor jó ötlet, hogy ürítsük ki a húgyhólyagot, így a vizelet nem múlik el a hólyagjáról az epididímiájára, és esetleg epididimitist okozhat. Segítségével megakadályozhatja, hogy a fertőzés a rendszerben elsőként sok vizet fogyasztjon.

Okoz

Kezelés

Gyakorlat

Megelőzés