Elektromos izomstimuláló eszközök a lábak megerősítésére

Az elektromos izomstimulációt az izmok rehabilitációjára használják a fizikai terápia során. A készülékek elektromos áramot használnak. Az elektromos áram izomösszehúzódásokat okoz, és ha rendszeresen használják, erősíti az izmokat. Az elektromos stimuláció alkalmazható az izom atrófia megelőzésére, a gyógyulás javítására, az izom- és az ínsérülések kezelésére, valamint a fájdalom és duzzanat enyhítésére. Az elektromos izomstimuláció a lábizmok erősítésére használható.

Izomösszehúzódás

Az izomösszehúzódás akkor történik, amikor az idegei jelzést küldenek az izmaidnak. Az idegi jel olyan elektromos áram, amely az idegek mentén mozog, amíg meg nem érkezik a neuromuszkuláris csomópontba. Itt az idegi impulzus olyan neurotranszmitterek felszabadulását idézi elő, amelyek izomösszehúzódást okoznak a célgerincben, például a hüvelykujjban. Az elektromos izomstimuláló eszközök hasonló módon izomösszehúzódást okoznak. Az elektromos áram az eszközből imitálja az idegi impulzust, ami a neurotranszmitterek felszabadulásához és az izom összehúzódásához vezet.

Erő edzés

A lábaink izmainak izomerősítő tevékenységét erősítheti, például súlyemelés, jóga és sziklamászás. Ezek a gyakorlatok teszik az izmok ellen ellenállást. Ha az izmok rendszeresen kénytelenek ellenállni az ellenállóképességnek, például súlyos súlyzónak vagy testtömegének, akkor a méretük növekedni fog. Az izomszövet nagyobb mérete az izom erősödéséhez vezet. Például a négylábúak és a guggolással járó görcsök megcélzása erősíti a lábadat.

Elektromos áram

Az elektromos izomstimuláló eszközök hasonlíthatók az ellenállóképzéshez és erősítik az izmokat. A súlytanítás során minél nagyobb ellenállóképességűek – annál nagyobb a súlya, annál több izomszálat veszünk fel az izom összehúzódásáért. Ez a hatás az elektronikus stimuláló eszközzel is megvalósítható. Megváltoztathatja az elektromos áramot, hogy utánozhasson erőteljes, nagy ellenállást vagy enyhe, alacsony ellenállású izomösszehúzódást. Minél gyorsabban halad az elektromos áram, a “nehezebb” az ellenállás az izmaidnak, és annál több izomszál van.

Eredmények

Használja az elektromos izomstimuláló készüléket, hogy erősítse az izmokat, mint például a quadriceps, a hámstrings és a gastronemicus. Az eszköz által okozott izomösszehúzódások ugyanolyan hatást gyakorolnak az izmokra, mint egy izomösszehúzódás, amely egy gyakorlat során következik be. A stimulációt úgy végezzük, hogy elektródákat helyezünk a bőrére. Az elektromos áram a bőrén keresztül jut az izomba, és utánozni fogja a normális idegi impulzust. Az elektromos izom stimuláció növeli a lábizmok erejét, valamint az izmok véráramlását. William James Lamers, egy elektromos izomstimulációs tanácsadó szerint, ha egyszerre több izomcsoportot aktivál több mint 40 percig, a vérben lévő endorfinszintje is emelkedni fog.