A szabálytalanságok a kosárlabdában a kihagyott mezőny célok?

A kosárlabdázás statisztikai kihívást jelent a média tagjai és a hivatalos helyőrség számára, akiknek nyomon kell követniük a pontokat, a lövéseket, a lövéseket és a szabálytalanságokat. Bizonyos esetekben a mezőny cél-kísérlet egy mezőnycél is, amikor a lövés átmegy a körön. De vannak olyan esetek, amikor a kimaradt lövés nem jelenik meg a statisztikai jegyzetekben.

Lövéshiba történik, amikor a játékos a labdát forgatja, és az ellenzéki csapat tagja kapcsolatba lép vele. Ez nem jelenti azt, hogy a kosárlabda épp most hagyta el a játékos ujjait, és a labda a perem felé hajózott. Például, ha egy játékos éppen felvette a driblatot és felemeli a labdát, hogy felvegye a lövő pozícióba, akkor ez egy lövéshiba. Miután a kosárlabda elhagyta a lövő kezét, és a lövései folyamatban van, ez még mindig lövöldözésnek számít.

Ha egy játékos lövésbe lendül, és lövés közben lerázódik, és a labda átmegy a körön, akkor az NCAA szerint lövésnek számít és lövésnek számít. Ha azonban a lövés nem sikerül, a játékos nem kapja meg a lövési kísérletet.

Néha támadó hiba történik a labdától. Ebben az esetben egy játékos lõhet egy lövésbe, és a lövés eredménye nem számít, mert egy csapattársa a labdától távol tartja az ellenfelet ugyanabban a pillanatban vagy a lövés elıtt. Ebben az esetben a labda elengedő játékosnak nincs lövés kísérlet. Más esetekben azonban a játékvezető eldöntheti, hogy a hiba a lövés feloldása után következett be: A lövés eredménye nem számít, és a hibát a lövés sikertelensége vagy hibája után értékelik. Ha a lövés beindul, a lövöldört egy lövésnek adják meg, és lövésnek számít. Ha azonban a lövés nem sikerül, a lejátszó nem töltődik be a lövés kísérletével.

Vannak olyan alkalmak, amikor egy játékos egy mezőny célt szerezhet, miközben szabálytalanságot követ el, és a játékos nem terheli meg a mezőny célát. Például a támadó A játékos és a védekező játékos B küzd a reboundért. Ahogy az A játékos megszerezni fogja a labdát, a B játékos kapcsolatba kerül az A játékosával és megsérül, hátrafelé kopogva. A golyó birtoklása helyett az elrontott játékos kapcsolatba kerül a labdával, és véletlenül belép a kosárba. A játékvezető fúj, sértődik és a kosár számít. Azonban nem próbálták meg a lövést. Ezt a fejleményt a hivatalos statisztikák jegyzettel kezelik, amely elmagyarázza, mi történt.

Lövés rossz – A folyamat

Statisztikai értelmezés

Támadó szabálytalanságok

Támogatás nélkül megvalósított cél