Hogyan broiling a brokkoli

A nyers brokkoli nagy mennyiségű vízben való túl hosszú ideje történő forralása jó módja annak, hogy nemcsak a tápanyagait rabolja ki, hanem el is pusztítja a jellegzetes textúráját. A rántott brokkoli egy sokkal jobb ötlet, mert a hő megjeleníti a színét, miközben elveszi a keserűséget és enyhíti a crunchot. A brokkoli ropogósítása helyesen foglalja magába a figyelmet az időzítésre. A folyamat nem sokáig tart, ezért fontos, hogy szemmel tartsa a brokkolit, így nem ég.

Melegítsük elő a sütőt 425 fokos fokban. Hagyja melegedni, miközben alaposan lemossza a brokkolit. Rázzuk le az összes felesleges vizet, és állítsuk be a brokkolyt a szűrőn, hogy kifolyjon.

Keverj össze egy olívaolajat és minden olyan ízesítést, amelyet használni szeretne – például sót, borsot és apróra vágott fokhagymát – egy kis tálban. A pontos arányok ízléssel kapcsolatosak, ezért tesztelje és helyesbítse a fűszerezés összegét, amíg elégedett vagy.

Vágja le a brokkoli szárat, és oszd meg a brokkolit nagy virágokba. Távolítsa el a sűrű bőrt a nagyobb virágszáraknál.

A floretteket teljesen fel kell szárítani papírtörlővel. Ha van olyan víz a brokkoliról, amikor megsimogatja, akkor a virágok elmosódhatnak.

Helyezze a száraz virágokat egy nagy tálba, és tegye őket jól a fűszeres olívaolaj-keverékkel.

Spray egy sütés lapot nonstick főzés spray és helyezze az olajozott brokkoli – egy rétegben – rajta. Ez biztosítja, hogy egyenletesen főzze.

Süssük a brokkolit 10-15 percig, kevergetve és egyszer vagy kétszer megfordítva – majd kapcsoljuk be a brojlert. Sütés előtt a pirítás segít meggyőződni arról, hogy a brokkoli főz, anélkül, hogy megégetné.

Brokkoljon még két-három percig, amíg alig barnulni kezdi, kevergetve és megfordítva, hogy megakadályozza az égést.