Ha 37 hetes terhességet végez

A késői terhesség során folytatott mozgás segíteni fog a testtartás stabilitásának megőrzésében, és erősödni fog a gyermek születése után. Ha mérsékelt vagy nagy hatású terhesség alatt végezte a terhességet, akkor valószínűleg nem fog problémát okozni a terhességi gyakorlat folytatásával, bizonyos módosításokkal. Beszéljétek meg a terápiás tervet az orvosi szolgáltatóval, ha kérdései vannak vagy aggályai vannak, különösen a távolabbról a terhesség alatt.

Biztonság

Mindig konzultáljon orvosával az edzésprogram megkezdése vagy folytatása előtt, és kövesse a rendeléseit. Az alacsony ellenállású edzéssel történő hűtés és felmelegedés segít elkerülni a sérüléseket. A terhesség végéig tartó munkavégzés általában biztonságos és számos előnnyel jár.

Előnyök

Ha terhesség alatt gyakoroltál, próbáld meg nem hagyni a végét. Dr. James F. Clapp III szerint a “Terhesség alatt végzett” szerzője folytatja a terhesség végét, hogy a legnagyobb előnyökkel járjon a munkaerő és a szülés után. A gyakorlat segít a vérkeringés növelésében, és ezáltal az energiában, javítja az alvást, csökkenti a súlygyarapodást és enyhíti a stresszt és a szorongást – minden kedvező előny a késői terhességben. Ez segíthet a szülés utáni depresszió elleni küzdelemben, és megkönnyíti a súlyvesztést a terhesség után. A gyakorlat egy könnyebb, rövidebb munkához is vezethet, kevesebb komplikációval.

A gyakorlatok típusai

Lehetséges, hogy ugyanazokat a gyakorlatokat végezheti 37 héten belül, mint korábban a terhességben – bizonyos módosításokkal. Fókuszáljon arra, hogy a hasa gombját a gerinc felé irányítsa, majd állva álljon a mellkasi pálcikákra vagy feküdjön az oldalán hasi gyakorlatok során, ne pedig a hátán fekve. A jóga és a pilates alacsony hatású edzésprogramokat kínál, amelyek még mindig lehetővé teszik az edzést. Az úszás egy másik lehetőség, mivel a víz az ízületek stresszét kikapcsolja, így a nők számára kényelmesebbé teszi a gyakorlást.

Gyakorlati példák

A fal plie olyan gyakorlat, amely erősíti a lábad és a hasizmokat. Állvány a falhoz képest, lábaddal kicsit több, mint csípős szélesség, és tegye a kezét a falra. Önnek egyenesen kell állnia, és kényelmesen el kell érnie a falat, karjaival egyenesen előtted. Hajtsa be a csípőjét, hogy a farokcsúcs lefelé mutasson, térdre hajoljon, és alulítsa a testét a padló felé. Egyenítse ki a lábakat, és nyomja be a sarkán. Ismételje meg a két 10-12 ismétlést, és kb. Egy percet állítson a készletek között. A falcsúszkák ideálisak a karok tónusához. Állítsa a falat a lábával, csípőszélességgel és kb. Egy lépéssel a falig. Helyezze kezét a falra a karjaival egyenesen. Húzza a hasát a gerincére és hajlítsa a könyökét, hogy a mellkasát a fal felé húzza. Nyomja vissza, és ismételje meg 10-12 alkalommal. Csinálj egy vagy két készletet, a készletek között.

Vegyes

Folytassa a napi 30 perc gyakorlását, ha van energiája. Ha ez segít, tegyen három 10 perces sétát a nap folyamán, egy 30 perces séta helyett. Csökkentse edzésének intenzitását és hallgassa meg testét. Ha egy mozdulat kellemetlen, szédül vagy kellemetlen érzést okoz, szünetet tart.