Hogyan dohányzom füstölt gammon ízületet?

Főtt, sült vagy pörkölt füstölt gammon ízület a hagyományos étel, melyet sok brit otthonban szolgálnak fel az ünnepi szezon során. Azok a faforgácsok, amelyekkel az ízületek füstöltek, meghatározzák füstös ízét. A füstölt gammon ízületek számos mázzal és gyógymóddal rendelkeznek. A gammon kötés ideális étkezés a forgalmas szakácsok számára, mert elég egyszerű ahhoz, hogy felkészüljön egy hétköznapi étkezésre, mégis elég vonzó a váratlan vendégek számára.

Helyezzünk egy nagy tálba hideg vízzel töltött csészét. Hagyja, hogy egyik napról a másikra áztassa a hűtőszekrényben, hogy eltávolítsa a felesleges sót a kikeményítési folyamatból.

Töltsön egy nagy állományt vízzel, és forraljuk fel a vizet. Helyezze a gammoncsuklót a potba. Fedjük le a fazékot, és lassan forraljuk 1 óra alatt.

Óvatosan ürítse ki a vizet a edényből, és vegye le a bőrt a gammoncsuklóból. Helyezze az egyes szegfűszeg kicsi végét a zsírba a gammoncsuklón keresztül.

Vágja a sárgarépát, a hagymát és a burgonyát csípős méretű darabokra éles késsel, és tegye be a pörkölőpohárba. Szórja át a zöldségeket az olívaolajjal, és dobja őket kabátba. Helyezze a gammoncsuklót a serpenyő közepébe.

Melegítsük elő a sütőt 400 fokos fahéternek.

Keverjük össze a mézet, a barna cukrot, a mustárt, a Worcestershire mártást, a paradicsompürét és a balzsamecetet a kis keverőedényben, hogy egyszerű mázlatot alkosson.

Öntsük rá a mázat a gammoncsuklóra, és csomagoljuk az egész pörkölő serpenyőt alumínium fóliába.

Helyezze a sütőedényt a sütőbe, és főzzük 65-75 percig, amíg teljesen meg nem főzünk. Tíz perccel az összekötés befejezése előtt főzzük le az alumínium fóliát, hogy a máz sötétedjen és karamellizálódjon.