Gyakorolja a pszichológiai munkahelyeket

Gyakorlat pszichológusok nyújtanak változatos listát a szolgáltatások. A kézművességük függvénye az iparágtól függ, ahol dolgoznak. A gyakorlópszichológia egyik legfontosabb feladata, hogy motiválja a sportolókat és az egyéneket a fitness és a célok eléréséhez. A pszichológiai feladatok ellátása az orvosi szakma, az oktatás, a sport és a fogyasztói fitnessprogramok és szolgáltatások területén található.

Tipikus munkahelyi tevékenységek

A gyakorlati pszichológia feladata az iparágtól függ. Például az oktatási területen végzett pszichológiai feladatok elsősorban arról szólnak, hogyan taníthatják a gyermekeket, tizenéveseket és főiskolai sportolókat a sportverseny nyomásának kezelésére. A skolasztikus siker és az atlétikai siker közötti egyensúly bonyolult és a pszichológia a gyermekek számára megoldást kínál az időgazdálkodás, a stressz és a célbeállítás területén. A pszichológus is arra vonatkozik, hogy hogyan állítsd be az atletikai célokat, és segítsek a fiatal sportolóknak a versenyben és a fitness célok elérésében. Általánosságban, a gyakorlati pszichológiai feladatok a motivációra, a célmeghatározásra és a problémamegoldó technikákra összpontosítanak, hogy segítsék az ügyfelet a kívánt eredmény elérésében. Ezt a folyamatot a fém készségek vagy fókusz, a motivációs képek, a tanácsadás, a szorongásos menedzsment és az oktatás javításával érik el.

Karrier

A gyakorlati pszichológia munkái sok területen különböznek, beleértve a főiskolai oktatást, a teljesítménynövelő tanácsadást, az egészségügyi és gyakorlati pszichológusokat és a sporttudományi pszichológusokat. Az Egyesült Államok Űrprogramja gyakorlópszichológusokat alkalmaz, hogy segítsen az űrhajózás és az utazás lelki stresszének kezelésére. Ugyancsak az egyik felsorolt ​​oktatási követelmény az űrhajóvá váláshoz, a National Aeronautics and Space Administration szerint. A gyakorlópszichológia egyéb népszerű pályafutása a professzionális sportágakban, orvostudományban, táncokban, üzleti tevékenységekben és a virágzó személyes fitnesz iparág különböző területein található meg.

Oktatás

A pszichológia gyakorlása a Sports Medicine tágabb kategóriája. Meg lehet folytatni a főiskolai diplomát, majd válassza ki a mester vagy PhD gyakorló pszichológia. A diploma szintjét meghatározza, hogy melyik karriert választja. Ha tervezi a sportpszichológia tanítását, vagy kutatni szeretne, akkor egy fejlettebb fokozatra van szükség. Számos iskola szerte az országban sportfizikai osztályokon belül gyakorló pszichológiát kínál.

Fizetés

A pszichológiai munkahelyeket évente 20 000 dollárról 200 000 dollárra kell fizetni, az Idaho Egyetem szerint. Az átlagos gyakorlópszichológus fizetése 86 000 dollár, 2010-től. A bérek tartományai regionális szinten is változhatnak az életköltséggel. Például egy New York-i gyakorlópszichológus 103 ezer dollárt tesz ki, de Illinoisban ugyanaz a helyzet 63.000 dollárt fizet.

Érvek és ellenérvek

A gyakorlati pszichológia karrierjének előnyeinek és hátrányainak mérlegelése segíthet eldönteni, hogy ez a fajta munka megfelel-e személyiségének és karriercéljainak. A pro oldalon az ügyfelek sokfélesége, ez egy kihívásokkal teli karrier, amely egyidejű feladatokat, a testnevelés, a pszichológia, a tanácsadás, a kineziológia, a mozgástudományok és az emberi teljesítmény terén végzett oktatási képzés sokszínűségét, önállóan vagy szervezetként dolgozhat. A gyakorló pszichológia hátrányai közé tartozik az igényes oktatási háttér, ahol sok posztra van szükség a doktori fokozatokhoz a klinikai munka és a sportpszichológia tanácsadásához. Az atlétikai vagy akadémiai helyszínek legalább mesterképzést igényelnek. Extra gyakorlatra van szükség a gyakorló tudományokban, és sok sporttevékenység pszichológusi pozíciója a részmunkaidőre korlátozódik.