A nyaki daganatos megbetegedést erősítő gyakorlatokat

A nyaki degeneratív lemezbetegség akkor fordul elő, amikor a gerinclemez zselatinszerű központja összenyomódik vagy kopott. Idővel ez a körülmény szűkíti a lemezterületet, és gyakran fokozott stresszt eredményez a gerinc ízületében. Amikor a méhnyaklemez kitüremkedik, nyomást gyakorol az idegekre. Ez a nyomás fájdalmat és bizsergést okozhat a nyak, a karok és a kezek között. A fájdalomcsillapítás és a nyaki erejének javítása érdekében az Amerikai Akadémiai Ortopédorvosok terápiás edzésprogramot ajánl.

Dorsal Slide

Üljön egy egyenes háttámlájú székben, lábával a padlón. Az állát a nyakába nyúzza. Ebben a helyzetben gyengéden csúsztassa fejét a test felett. Tartsa a nyúlványt 10 másodpercig, majd pihenjen. Ismételje meg 10-szer. Ez a gyakorlat segít megnyújtani a nyak hátsó részét.

Vállhevederek

Kezdetektől fogva feküdjön le a padlón, a karjaival az oldalán. Emelje fel a fejét és a vállát, miközben a csípőjét a padlóra nyomja. Ebben a mozgásban tartsa szemét a padlóra összpontosítva. Ez a gyakorlat segíti a szorító érzést a vállakban és az alsó nyakterületen. Végezzen 10 ismétlést.

Fejforgatás

Kezdje a hátán fekve. Nyomja meg a kezét a fejed ellen a fejét oldalra, előre és hátra. Fogja meg minden helyzetet 10 másodpercig, és ismételje meg 10-szer. Ez a forgó mozgás növeli a rugalmasságot és erősíti a nyakát.

Corner Stretch

Fizikoterapeuta Gavin Morrison a Spinehealth.com ajánlja ezt a gyakorlatot, hogy segítsen a nyújtás a mellkas és a vállizmok. Amikor ezek az izmok szorosak, hozzájárulhatnak a degeneratív lemezbetegséghez kapcsolódó nyaki fájdalomhoz. Állj egy szoba sarkában. A lábak együtt, a sarok felé nézzenek, és mindkét falra támassza az alkart. Ebben a helyzetben óvatosan lehajol a fal felé. Érezze magát egy szakaszon a vállak elején. Tartsa a szalagot 30 másodpercig, és ismételje meg 10-szer.

Hab-gördülő edzés

Ehhez a gyakorlathoz hat hüvelyk átmérőjű habszivacs szükséges. Morrison szerint a habhengerrel végzett nyomásgyakorlás segíthet a trigger-pont fájdalom enyhítésében, ami gyakran kapcsolódik a nyaki problémákhoz. Helyezze a habszalagot a talajra és feküdjön hosszában. Helyezze mindkét kezét a csípőre, és lassan tekerje egyik oldalról a másikra. A habszalagnak a nyakam és a reszkető izmok alatt kell lennie. Roll 20-szor mindkét oldalra.

A Harvard Orvosi Iskola szerint ez az ellenállási gyakorlat segíthet a nyak erősítésében és segít a nyaki fájdalom-ciklus megszakításában. Ehhez a gyakorlathoz álljon függőlegesen a lábváll szélességével. Fogj meg egy kézmozdulatot mindkét kézben, és egyúttal vállat vonj felfelé. Tegye ezt a mozgást lassan és szüneteltesse három másodpercig, mielőtt lazítaná a vállát. Csinálj három 10 ismétlést.

Súlyzó vállrándítás

A MayoClinic.com szerint, amikor egy beteg cervical degeneratív lemezbetegségben szenved, a gyakorlatok és a nyújtás csökkentheti a fájdalmat és segíthet a mobilitás helyreállításában. A gyakorlat is létfontosságú szerepet játszik a sérülések kezelésében és megelőzésében, de a további károk megelőzése érdekében orvosnak el kell végeznie egy edzésprogram megkezdése előtt.

szempontok