A magasság befolyásolja, hogy mennyi súlyt emelhet?

Mind a magasság, mind az egyéni arányok befolyásolják, hogy mennyit emelhet. Egy magasabb emelőszerkezet jobb lehet egyes felvonóknál, míg a rövidebb emelőszerkezetek jobbak lehetnek más felvonóknál. A keret szélessége hatással lesz bizonyos felvonók készítésére. Forduljon orvosához, mielőtt bármilyen étrendet vagy edzésprogramot megkezdenél.

A guggolás egy alapvető lábfej erősítő gyakorlat, amely hajlítással jár, és egy tenyérrel, amelyet biztonságosan tartanak a felső hátán. A rövidebb emelők általában előnyben részesítik a guggolás végrehajtását, mivel nem rendelkeznek olyan messzire, hogy megálljanak párhuzamosan és álljanak vissza. A nagyon rövid lábakkal rendelkező és a hosszú torzó egyéniségnek ebben a felvonásban is van külön előnye, hiszen nemcsak kisebb a hatóköre, hanem inkább állást is tarthat a guggolás során. Ez lehetővé teszi számukra, hogy jobban kihasználja a lába erejét, miközben a rúd szilárdan a sarokkal összhangban tartja, és csökkenti a térdízület forgását.

A magasságnak nem annyira köze van ehhez a lifthez, mint a karjaid hossza. Az olyan emelő, akinek nagyjából ugyanolyan hosszú ujja van, mint a hossza, nincs előnye vagy hátránya. Ha a karjaid olyan hosszúak, hogy felkapaszod a lépcsőn, amikor felmászsz, akkor gondjaid lesznek, mert nagyon hosszú utat kell megmozgatnod, és több munkát kell végezned, mint valaki, aki nagyon rövid karokkal rendelkezik. Az egyik legjobb powerlifter az összes időben a 114 lbs. Az osztály Andrzej Stanaszek, aki a világrekordot a saját osztályában tartja a guggoló és a padon sajtóban. Stanaszek-t diagnosztizálják.

Ez egy olyan lift, ahol a magasabb emelő jobban viselkedik, hiszen a magasabb sportolóknak hosszabb karja van. A rúd lehúzása a talajról könnyebb, ha nem kell húzni annyira. A rövidebb törzs és a hosszabb karok aránya aránylag jobb, minthogy nem kell hajlítani, és a testet közelebb kell tartania, csökkentve az alsó háton lévő nyíróerőt. Ha hosszú törzse és rövid karjaid vannak, akkor küzdesz a halottal.

Testének szélessége hatással van arra is, hogy mennyit emelhet, bár nem annyira. A szélesebb csípőstruktúra stabilabbá teszi a guggolást, és a hát és a test izmainak nem kell a nehézséget stabilizálni, mintha vékony lennének. Ellenkező esetben, ha keskeny csípője van, szorosan összehúzódhat a keze, amikor leáll, ami csökkenti azt a szöget, amelyet a törzsnek a padlóhoz viszonyítva el kell kezdenie, ezzel megkönnyítve a kezdeti húzást.

A Squat

A Bench Press

A holtpont

Szélesség