Az égő zsírsejtek rossz leheletet okoznak?

A zsírsejtek elégetése önmagában nem okoz rossz leheletet, de lehetséges, hogy a lélegzeted rosszul van, ha a választott étrend a zsírsejtek égetésében nagyon alacsony szénhidráttartalmú táplálkozási programot tartalmaz. Az alacsony szénhidráttartalmú étrend okozhat ketosis nevű állapotot, amelyben a légzése gyakran szaga, mint a kémiai aceton.

Általában szénhidrátokat éget energiához, de ha nincs elegendő szénhidrát az energiához való elégetésre, akkor a tested inkább követi a zsírt, a Fort Valley State University szerint. Néhány zsír égetése alkalmanként nem okoz ketózist és rossz leheletet, de ha a szervezetnek elsősorban a zsírra kell támaszkodnia az energia helyett a szénhidrátokon, a ketonok nevű vegyi anyagok felépülhetnek a véráramba, és ezáltal az orvosok ketózist jelentenek.

Miután a ketonok felépültek a véráramba, a lélegzeted édes, de rosszul kezd szagolni, a Fort Valley State University szerint. Ez azért van, mert ezek közül a ketonok közül néhányan valójában a vegyi aceton alakulnak ki a testedben. Az aceton, amelyet általában az iparban oldószerként használnak, valamennyire édes illatú. Ha ketózisban vagy, a lélegzeted egy kicsit olyan szaga lesz, mint a rothadó gyümölcs.

A ketózis a Cincinnati Egyetem NetWellness weboldalának megfelelően rossz hatású levegőtől eltérő hatásokat okoz. Ha elég ideig marad a ketózisban, a szervezet elkezdi lebontani a saját izomszövetét az üzemanyag számára, ami fáradtságot, fejfájást és hányingert okoz. Az alacsony szénhidráttartalmú diéták gyakran célozzák a ketózist, úgy vélik, hogy ez jel arra utal, hogy étrendjük zsíros sejteket éget. A nagyon alacsony szénhidráttartalmú diéták segítenek a fogyásban, de a vesék a túlzott ketonok terhei alatt szenvedhetnek.

Ha zsírsejteket szeretne égetni, de nem akarja a rossz leheletet és egyéb káros hatásokat a nagyon alacsony szénhidráttartalmú étrendben, amely ketózist okoz, fontolja meg a kiegyensúlyozott, de mérsékelten alacsony kalóriatartalmú diétát. Próbálj meg 500 kalóriát faragni az egész napi étkezéstől, de győződjön meg arról, hogy különböző szénhidrátokat fogyaszt gyümölcsök, zöldségek és teljes kiőrlésű gabona formájában. Ha ezt megteszed, akkor zsírokat kell égetni és fogyni anélkül, hogy észlelnéd az aceton rossz leheletszagát, ami azt jelzi, hogy ketózisban vagy.

Ketózis alapjai

Ketonszag

Ketózis hatások

szempontok