A sörtörlőnek több kalóriája van, mint a palackozott sör?

A sörözőnek más az íze, mint a palackozott sör. A feldolgozás és tárolás módszerei miatt a söröző sört megtartja a főzési folyamat során nyert ízeket. Azonban több, mint hogy egy palackból vagy csapból érkezik-e, a sör típusa és az általa tartalmazott alkohol mennyisége meghatározza a kalóriák számát.

Alkoholos kalóriák

A sörben elfogyasztott kalóriák számát meghatározó elsődleges tényező az alkoholtartalom. Az alkohol viszonylag nagy mennyiségű kalóriát tartalmaz. A 7 kalória grammonként az alkohol csak a kövérnek felel meg, amely grammonként 9 kalóriát tartalmaz. Ezzel szemben a két fennmaradó kalóriaforrás, a fehérje és a szénhidrátok mindegyike 4 kalóriát tartalmaz grammonként.

A sör típusai

A különböző sörfajták az alkoholtartalomban változóak, ezért változhatnak a kalóriákban. A szárak és ales, amelyeknek akár 8, akár 9 százalékos alkoholtartalmuk van, több kalóriát tartalmaznak, jellemzően 170-220 kalóriát tartalmaznak 12 uncia-adagolási tartományban. A rendszeres sör általában kb. 5 százalékos alkoholt fogyaszt, és általában 140-170 kalóriát tartalmaz adagonként. A könnyű sör kb. 4 százalékos alkoholt tartalmaz, és adagonként átlagosan 90-110 kalóriát tartalmaz. Bizonyos magas alkoholtartalmú söröknek 10-18 százaléka alkoholt tartalmaznak, és 12 karcánként több mint 320 kalóriát tartalmaznak.

Adag

A legtöbb palack 12 uncia italot tartalmaz, de a legtöbb taverna 16 vagy 20 uncia poharakat szolgál fel, így több kalóriát kap a nagyobb kiszolgáló méret miatt.