Száraz, vörös bőr a koponyastérben

A száraz, vörös bőr a hasvízkendőben meglehetősen gyakori probléma, és nem valami aggodalomra ad okot, hiszen mindenki megtapasztalja azt valamikor vagy a másikban. Mivel a sóteres terület optimális feltételeket nyújt a bakteriális és gombás növekedés számára, a legtöbb probléma a száraz, vörös bőrön a zsákvéggel megoldható gombaellenes vagy antibakteriális krémekkel és jó személyes higiéniával. Azonban az e tüneteket okozó egyéb állapotok az ekcéma és a pikkelysömör.

Okoz

A nyakakon a szaruhártya száraz, vörös bőrének legtöbb esete a nyári hónapokban fordul elő, mivel a körülmények túlzott izzadás miatt optimálisak a bakteriális növekedés szempontjából. Ez súlyosbodhat, ha olyan szintetikus ruhát viselsz, amely nem engedi, hogy az oxigén elérje a herezacskót. Más esetekben a rossz higiénia lehet az oka.

Tünetek

A tünetek közé tartozik a száraz, néha viszkető izomzat. A karcolódás súlyosbíthatja a terület bőrpírját és irritációját. Lehet, hogy a bőrt vágja, amely fertőzött lesz. A karcolódás a test más területeire is kiterjedhet.

Megelőzés

Az egyik legegyszerűbb módja a szaruhártya száraz, viszkető vagy vörös bőrének elkerülésére a jó személyes higiénia gyakorlása. Ne felejtsük el, hogy a baktériumok és a gombák olyan körülmények között fejlődnek, ahol az érintett terület nem kap oxigént és zárva marad. A pamutruházat viselése a legjobb módja ennek az ilyen fertőzésnek a elkerülésére. Tegyen zuhanyt minden nap, és tiszta a herezacskót enyhe szappannal és meleg vízzel. Ügyeljen arra, hogy teljesen megszáradjon, mielőtt felöltözött volna. Ne viseljen olyan fehérneműt, amely szoros, mert akadályozhatja az oxigénellátást.

Kezelés

A NetDoctor és a Itchy-Itchy.com egyaránt javasolják a száraz, vörös bőrt érintő helyi kezelést a herezacskóban. Ezek a gombaellenes vagy antibakteriális krémek a pulton keresztül megvásárolhatók, azonban ha az állapotod nem javul ezekkel a krémekkel, forduljon orvoshoz. Olyan körülmények között is, mint az ekcéma, az ilyen krémek nem kezelik a problémát.

Krónikus problémák

A krónikus gombás fertőzésekben szenvedők esetleg folyamatosan kezelhetik a kezeléseket. Azonban a krónikus fertőzés oka lehet rossz állapotú immunrendszer, mint például a cukorbetegség. Beszéljen orvosával, aki elmagyarázza a kórtörténetét, ha hosszabb időn át száraz, vörös bőrt észlel a hasüregére.