Mézes maszk ráncokhoz

Az arcmasszák fényűző kezelést nyújtanak, és látható eredményekkel csökkenthetik a vonalak és a ráncok kiemelkedését. A maszkoknak nem kell költségesnek vagy kereskedelmi célból dolgozniuk. Az egyszerű házi mézes maszkok különösen hatásosak a méz természetes ókori tulajdonságai miatt kialakuló ráncokra, és kevés időt és költségcsökkentést igényelnek.

Szakértői Insight

Amy Wechsler dermatológussal könyve, The Mind-Beauty Connection című könyvében megállapítja, hogy a méz természetes nedvesítőszer, ami azt jelenti, hogy segít a bőr felső rétegeinek hidratálásában. Ez az extra nedvesség segít “javítani a ráncok megjelenését” és “megnyugtatja a száraz, érzékeny vagy irritált területeket”. Dr. Wechsler azt állítja, hogy a méz antioxidáns tartalma egy másik tulajdonság, amely természetes öltözõvé teszi.

Történelem

Victoria Sherrow történész szerint az arcmasszák “lehetnek a világ legrégebbi arckezelései”. Megjegyzi, hogy a nők régóta készítették saját maszkjaikat a természetes összetevőkből, hogy tisztítsák meg és húzzák meg a bőrt és minimalizálják a ráncokat. Drágám, mondja, régóta a rómaiak és az egyiptomiak régóta mutatják be a bőrápolási rutinokat.

Alkalmazások

A mézes ránctalanító maszk receptek általában egy vagy több más természetes összetevőt igényelnek, hogy összekeverik a mézet, például a teljes tejet, papagát, avokádót vagy joghurtot. Néhány recept utasítja, hogy melegítse fel a maszkkeveréket, mielőtt alkalmazná, és szinte minden recept azt mondja, hogy hagyja el a maszkot hosszabb ideig, általában 30 percig. Nem minden recept igényel masszírozza az arcát a mézes maszk keverékkel, de ha igen, akkor a masszázs növeli a vérkeringést, és erősíti az izmokat és más szöveteket, növelve ezzel a ránctalanító hatását. A meleg víz és a mosogatórongy általában mindenre szükség van a maszk eltávolítására.

Előnyök

A mézes maszk a bőrt simábbá és hidratáltabbá teszi, és javíthatja a ráncok és a finom vonalak megjelenését. A bőre szomorú és tónusosabb is lehet a méz maszk után. Dr. Wechsler szerint a méz lágysága és vastagsága védelmet nyújt, ami “fertőtleníti a fertőzést” és “nedves gyógyulási környezetet teremt” a bőre számára.

szempontok

A mézes maszk a ráncok állandó gyógymódja – a szúró és simító hatások ideiglenesek. Míg a mézes maszkok sok ember számára kívánnak mûködni, az eredmények eltérõek lehetnek. Lehet, hogy kipróbálnia kell a különböző mézes maszk receptekkel, hogy megtalálja azt, ami a legjobban illik a bőréhez. Természetesen, ha allergiás a maszk receptje bármely összetevőjére, ne használja az összetevőt.