Mennyi klorofill kell tennie?

A klorofill olyan növények összetétele, amelyek zöldessé teszik őket. A Rebecca Bramwell, a Pharm D által készített és a NaturalStandard.com, az alternatív gyógyászat kutatási és felülvizsgálati együttműködési csoportja által kiadott 2011-es monográfia szerint a klorofill a protohemával, a vörös vérét előidéző ​​pigmenttel kapcsolatos. A hagyományos alkalmazások közé tartozik a rossz lehelet és a testszag alkalmazása, de más felhasználási módja is lehet.

források

Valamennyi zöld növény klorofillal rendelkezik, de kizárólag olyan ételminőségre képes növényeket használnak, amelyek kiegészítőként klorofillt termelnek. A “Natural Standard” szerint brokkoli, kelbimbó, káposzta, saláta, spenót, chlorella alga, spirulina alga, búzafű, lucerna, damiana, csalán és petrezselyem kapható. Étrend-kiegészítőként kapható, és más természetes anyagokkal kombinálható.

Hatékonyság

A klorofill gyakran használják a rossz lehelet kezelésére, de a “Natural Standard” szerint ezt a felhasználást csak anekdotikus bizonyítékok támasztják alá. Azonban hasznos lehet más körülmények esetén is. Lehet, hogy segít a májban eltávolítani a méreganyagokat. A “Natural Standard” azt is állítja, hogy a klorofill a herpes simplex, más néven hideg sebek és jóindulatú mellbetegség, tuberkulózis és reumás ízületi gyulladás kezelésére használható.

Adagolás

A klorofill-kiegészítők nem szabványosították, így a termékek hatékonyságát nem lehet megállapítani. A termékek előkészítése minden gyártónál eltérő lehet, ezért előfordulhat, hogy nem tudja összehasonlítani az egyik márkát a másikra. A “Natural Standard” szerint naponta kétszer vagy háromszor 100 mg klorofillal ajánlott a rossz lehelet miatt. Az aflatoxinok elleni védelemről szóló tanulmányban napi háromszor 100 mg dózist alkalmaztak legfeljebb négy hónapig.

óvintézkedések

A Maryland Egyetem Orvostudományi Centruma szerint allergiás reakciók fordulhatnak elő, ha klorofill-kiegészítőket alkalmaznak. Fényérzékeny kiütés alakulhat ki, ha allergiás vagy. Az USA FDA nem szabályozza a klorofill vagy bármely más táplálékkiegészítő hatóanyag hatékonyságát vagy mennyiségét, ezért ne vegye be a klorofill kiegészítőket anélkül, hogy először beszélne orvosával.