Gyógynövényeket a ciszták megszabadulása érdekében

A ciszták vagy a folyadékkal töltött zsákok szinte bárhol a testben fordulhatnak elő, beleértve a bőrön, a petefészkekben, a mellben és a tüdőben. Egyes esetekben orvosa javasolhatja a műtéti eltávolítást, de vannak gyógynövény-gyógyszerek is, amelyek megszabadulnak a cisztáktól is. Mindig konzultáljon orvosával, mielőtt gyógynövényeket használ a betegség kezelésére.

chasteberry

Chasteberry, más néven vitex vagy szerzetes paprika, egy fa, amely Európában és a mediterrán térségben őshonos. Ezt a növényt általában gyógynövényként alkalmazzák, különösen a simaizomszálakban előforduló fibroid ciszták kezelésére. A Chasteberry felhasználható az akneciszta előfordulásának csökkentésében is. Ne fogyasszon chasteberry-t ha terhes.

Echinacea

Az echinacea, a hagyományos indiai fűszernövények alkalmazása segíthet bizonyos típusú ciszták enyhítésében. Marilyn Glenville, az Orvosi Királyi Társaság Élelmezési és Egészségügyi Fórumának elnöke azt javasolja, hogy az echinacea 20 napon át tartó, háromnapos szünettel történő megszakítása növelheti a fehérvérsejtszámot és a hatékonyságot azáltal, hogy lebontja az abnormális sejteket, amelyek Petefészek-cisztákat. Echinacea is segíthet kezelni akne ciszták.

Pitypang

Egyél a pitypang zöldeket gyógynövényként, hogy csökkentse a ciszták megjelenését a szervezetben, ha nő vagy. Dr. John R. Christopher, a Natural Healing School alapítója szerint a ciszták a káliumhiány miatt nőnek. A nyers pitypang zöldek 1-csésze adagja 218 mg káliumot tartalmaz, ami a napi 2000 mg-os ásványi anyagnak jelentős része.

Esti mogyoró

Az esti kankalin, a virág, az esszenciális zsírsavban van, amely szerepet játszhat a ciszták megelőzésében. A University of Maryland Medical Center honlapja azt sugallja, hogy ez a növényi kezelés megakadályozhatja az emlőcisztákat. A Herbs 2000 weboldal megjegyzi, hogy az esti kocsma zsírsavak csökkentik a ciszták kialakulásával járó gyulladásokat, és megkönnyítik a cisztákkal járó fájdalmat.