Fáradtság gyors evés után

A gyorsételes ételek gyors és gazdaságos választást jelentenek az elfoglalt amerikaiak számára, akiknek gyakran nincs ideje felkészíteni a tápláló ételeket otthon egy hosszú munkahelyi vagy iskolai nap után. Az amerikaiak 25 százaléka minden nap gyors ételeket választ a főzés helyett Eric Schlosser, a “Fast Food Nation” szerzője szerint. Azonban a gyorsételes ételek fogyasztása hozzájárulhat számos egészségügyi problémához, beleértve a fáradtságot is.

Telített zsírok találhatók a húsokban, különösen a sötét hús csirke, szalonna, marha, kolbász és sonka. A sajt, a vaj, a tojás és a margarin telített zsírokat is tartalmaz. A transzzsírok elsősorban a gyors sütéshez használt eszközök rövidítésében találhatók, mint például a sült krumplit, a rántott halat, a hagymakarikát, a jalapeno paprikát és a francia toast botokat. A telített zsírok nehézségekbe ütköznek a szervezetben. A telített zsírok emésztése a vér és az oxigén elterelését igényli az emésztőrendszerbe, és távol a szervektől és az izmoktól, ami fáradtságot okozhat.

A finomított lisztet, amelyet gyorsétteremben hamburger zsemle, palacsinta, bagel és reggeli kekszek használnak, egyszerű szénhidrátból áll. Ezek a szénhidrátok gyorsan átalakulnak glükózzá az emésztőrendszerben, és ez a glükóz gyorsan felszabadul a véráramba. Az így létrejövő glükózcsík rövid energiaszintet okozhat, azonban a finomított lisztet fogyasztó energiacsúcsokat jellemzően fáradtság jellemzi.

A finomított liszthez hasonlóan finomított cukor gyors vércukorszintet és ütődést okozhat, ami hozzájárul a fáradtsághoz. A gyorséttermi termékek, például a fagylalt, a sütemények, a torta, a sütemények és a fánk jellegzetesen finomított cukorral vannak ellátva. A cukor a hétköznapi hamburger zsemle, kenyér, reggeli vacsora és palacsinta közös összetevője.

A gyorsétteremben gyakran megtalálható összetevők allergiás reakciókat, például fáradtságot okozhatnak. A finomított liszt előállításához használt búza fáradtságot kelthet. Egyéb lehetséges fast food allergének közé tartozik a hal, szója, tojás, tejtermékek, diófélék és földimogyoró. Ezek az élelmiszerek együtt az élelmiszerallergiák és anafilaxiás hálózatok szerint az összes ételallergia 90% -áért felelősek.

Telített zsírok és transzzsírok

Finomított liszt

Finomított cukor

Az allergének