Evés jég terhes

A vágyakozás gyakran előfordul a terhesség alatt, de bizonyos vágyakozás, mint például a jégen való kavargás, jelezhet valami potenciálisan súlyosabbat, mint a savanyúság és a jégkrém vágya. Az alacsony vasmennyiségű terhes nőknél előfordulhat, hogy a nem tápláló anyagokat, pica nevű állapotot fogyasztanak. Másrészt a jéggondozás, amely orvosi szempontból pagofagia néven ismert, nem feltétlenül jelenti azt, hogy tápanyaghiány van, amit a vérvizsgálat diagnosztizálhat. Miközben a jég evése nem okoz semmilyen károkat a terhesség alatt, nehéz lehet a fogakra.

Pica a terhességben

A jég enni vágya csak egyfajta vágy a terhesség alatt. A nők vágyhatnak keményítőre, piszokká, agyagra vagy papírra is. Azok a nők, akik jegesednek a terhesség alatt, azért tehetik meg, mert megnyugtatja a fájdalmas és irritált nyelvet, amelyet gyakran látnak a vas hiányos betegeknél, egy 2007-es “Los Angeles Times” cikk szerint. A jég vágya, amely terhesség alatt megjelenik, eltűnhet, ha kiszáll.

kockázatok

A terhességi pangófagia hatással lehet az alapvető tápanyagok bevitelére, annak ellenére, hogy a jégnek nincsenek kalóriái. A Buenos Aires-i Egyetem argentin Buenos Aires-i kutatói által készített és a Nutricion Hospitalaria november-decemberi számában közölt tanulmány megállapította, hogy a pagofagia terhes nőknek kevesebb tápanyagfelvétele van. Míg a jégre vágyó nők azonos mennyiségű kalóriát, fehérjéket, vasat és kalciumot kaptak, mint azok, akik nem, a hemvas – a legjobbabb abszorbeált vas -, valamint a szénhidrátok, az állati fehérjék és a cink .

A vashiány diagnosztizálása

A terhes nők napi 27 mg vasat igényelnek, hogy kielégítsék vas szükségleteiket, valamint a növekvő csecsemők igényeit. A legtöbb orvos az első prenatális látogatáskor ellenőrzi a vashiányt, majd 24 és 28 hét között a terhességet, függetlenül attól, hogy van-e pagofágia vagy sem. A vasveszély a terhesség alatt emelkedik, mert nő a vér mennyisége. A vashiány jelei közé tartozik a kimerültség, légszomj, gyengeség, szédülés, hidegérzés, gyors szívverés vagy ingerlékenység. Vérvizsgálatok diagnosztizálják a vashiányokat.

szempontok

A pica a rögeszmés-kényszeres betegség tünete lehet, nem táplálkozási hiány. A jégeséges kényszer kevésbé káros, mint a piszok vagy keményítő fogyasztása, olyan anyagok, amelyek zavarják a táplálkozást, és parazitákat vezetnek be a gyomor-bélrendszerbe. Ha a vas hiánya jegesedést okoz, akkor a kényszer csökkenés után a vashiány javul. Ha nem anémiás, csak ne rágjon olyan darabokat, amelyek eléggé nagyok ahhoz, hogy elfojtassák – és könnyű legyen a fogaidon.