Egészséges olajok enni

A rost, a fehérje, a komplex szénhidrátok és a jó zsírok egészséges étrendjének fogyasztása javíthatja általános egészségi állapotát és megvédheti szívét. A szív-egészséges telítetlen zsírok és az omega-3 zsírsavak segíthetnek megelőzni a betegségeket és javítani a koleszterinszintet, ha alacsony zsírtartalmú étrendre alkalmazzák.

Olívaolaj a szív egészséges olaja, főként a mediterrán stílusú ételekben. Ez az olaj többszörösen telítetlen zsírt tartalmaz, amely csökkentheti a szívbetegség kockázatát. Az egyszeresen telítetlen zsír csökkenti a teljes koleszterinszintet, a “rossz” alacsony sűrűségű lipoproteinre vagy az LDL-re, a vér koleszterinszintjére. Fogyasztása csak 2 evőkanál. Az olívaolaj naponta csökkentheti a szívbetegség kialakulásának esélyeit.

A lenmagok két esszenciális zsírsavat tartalmaznak: az omega-3 és az omega-6. Az alacsony zsírtartalmú és sokféle telítetlen vagy többszörösen telítetlen zsírokban gazdag táplálék, beleértve az omega-3 zsírsavakat, csökkentheti a szívbetegség kialakulásának kockázatát. A lenmagban magas a fehérje és az oldható rost, tartalmaznak lignán nevű fitonutrient is, amelyek csökkenthetik a vastagbél vagy a mellrák kialakulásának kockázatát.

A halolaj általában kapszula formában jelenik meg, nem pedig egy olaj, amelyet öntsünk. A halolaj-kiegészítők zsíros halakból, mint például a makréla, a lazac, a csicsóka, a szardínia vagy a tonhalból készülnek. A halolajon kívül a halolaj kapszulák E-vitamint tartalmaznak, hogy megakadályozzák a károsodást. A halolaj-kiegészítőket gyakran használják a szívre ható állapotokhoz képest. Ezek kiegészítik az alacsonyabb trigliceridszintet, ami javíthatja a koleszterinszintet és csökkenti a szívbetegség és a stroke kockázatát.

A kanolaolaj az omega-3 zsírsavak második legmagasabb rangú növényi forrása. A Canola olaj szíve egészséges és ismert, hogy csökkenti a koleszterinszintet és a triglicerideket. Káposztaolaj használata esetén ne melegítse fel 120 ° F fölé, vagy pedig a zsírsavak transz-zsírokra válthatók, ami növelheti a teljes koleszterinszintet és csökkenti a jó koleszterinszintet. A káposztaolaj vásárlásakor válasszon egy szerves fajtát, mivel az olaj termeléséhez használt repcemagot gyakran peszticidekkel permetezik.

Olivaolaj

Lenmagolaj

Hal Olaj

Repceolaj