Bátorítás és motiváció

A bátorítás és a motiváció két olyan tevékenység, amelyet mindketten adhatnak és fogadhatnak. A szép dolog ebben a perspektívában az, hogy bármi is legyen a végén, a jutalmak nagyszerűek és az eredmények pozitívak. Bár teljes mértékben ösztönözheted és motiválhatod magad, egy másik forrásból való befogadásnak még nagyobb ereje lehet a lényeden. Ha ez megtörténik, olyan, mint egy jóváhagyás érvényessége vagy a jóváhagyás bélyegzője, hogy ezt megteheti – jó úton jár.

Nem teljesített igények

“A rendkívül hatékony emberek 7 szokása szerint” Stephen Covey olyan perspektívát mutat be a motivációról, amelyet nem gondolhatott, hogy motiválják az elégedetlen igényeket. Amikor segítesz bátorítani és motiválni valakit arra, hogy elérje a célt vagy az álmot, amit elérni akar, akkor magának adott egyfajta érvényesítési módot, hogy megkeresse. Covey azt mondja, hogy ha a személy már elért valamit, akkor nehéz, ha nem lehetetlen, hogy bátorítsa őt, mert szükségleteit / céljait már teljesítették.

Felhatalmazas

A “8. Habit” – mondja Stephen Covey – “A kötelesség, a szeretet és a jelentés az emberi motiváció legmagasabb forrása, és mindig a legnagyobb és a legélvezetesebb eredményeket hozza.” Ez a motiváció azzal jön, hogy felhatalmazza önt, hogy jobban részt vegyen a vezetés folyamatában, legyen az a saját életed vagy a te dolgod. Ő ad példát egy olyan háztartási csoportra, akit arra ösztönöztek, hogy aktívan részt vegyen napi munkaköri feladataik meghozatalában. Azáltal, hogy felhatalmazta őket, a motiváció a jobb teljesítményre drasztikusan nőtt. Nem csak motiválták, hogy jobban büszkék legyenek a munkájukra, de személyes elégedettségük is jelentősen javult.

Személyes motiváció

Megértetted, hogy egy másik személy ösztönözheti és ösztönözheti a szavakat és cselekedeteit, amelyek megmutatják neked a hitét. Az ön motiválása egy kicsit nehezebb lehet. Covey a “The 8th Habit” -ben azt mondja, hogy a személyes motiváció az “érzelmi intelligencia” egyik alapvető eleme. A személyes motiváció megteremtése végett el kell kezdeni. Más szóval, el kell döntenie, hogy mit szeretne elérni az életed végére. Ön eldönti, mi a prioritások, értékek és célok. Ez a döntés és a motiváció, nem pedig egy másik személy.

Motiváció az inspiráció révén

Amikor azt mondja, hogy képes motiválni és bátorítani másokat, Dr. Wayne Dyer szerint ez különböző módon megvalósítható. Könyvében az “Inspiration: Your Ultimate Calling” – mondja az ön inspirációját a nagylelkűségen, a hallgatáson, a kedvességen, a hálaadáson, a szenvedélyesen élni és az igazsággal való cselekvésről és az igazságban való életről – mindent vagy egyénileg motiválni és ösztönözni egy másik személyt, hogy magabiztosan haladjon előre Saját álmai és céljai után. Ez inspirációval több motívumot hozhat létre, mivel az érintett személy pozitívan folytatja a ciklust a következő személlyel és így tovább.

Kétirányú kapcsolat

Intuitív megértés, hogy a bátorítás és a motiváció – ha megadod, akkor megkapod, mint a régi idézetek: “Ha tanítasz megtanulsz, megtanulsz”, “tedd másokkal a kívánságod szerint”. Szinte lehetetlen, hogy valaki más bátorítást és motivációt adjon, és ne forduljon vissza hozzád valamilyen módon, formában vagy formában. Az igazi motiváció és bátorítás nagyon erősítő, lehetővé téve, hogy magabiztosan haladjon előre, hogy elérje azt, amit kíván.