Az ivás teve tej egészségügyi előnyei

A nomád emberek által évszázadok óta gyógyászati ​​célra felhasznált tejet, a The Huffington Post szerint a legközelebb az emberi anyatejhez, és 10-szer több vasat és háromszor annyi C-vitamint tartalmaz, mint a tehéntej. A tevék egyedülálló, erős immunrendszer-komponensekkel rendelkeznek, amelyek a tejükben megtalálhatók. A camel tej potenciálisan előnyös lehet például a cukorbetegség és az autizmus terén. Mint minden természetes gyógymód esetében, kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt tésztástej iszik.

Az alacsony zsírtartalmú tevetej nemcsak egészséges vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, hanem gazdag inzulinforrást is tartalmaz. A tejről beszámolva, hogy literenként körülbelül egy liter inzulint tartalmaznak, így ez egy lehetséges kezelési lehetőség a cukorbetegek számára. A Huffington Post egy 2005-ös vizsgálatot idéz fel az India Bikaner Diabetes Care Research Center-ben, amely megfigyelte a teve tejnek az 1-es típusú cukorbetegségre gyakorolt ​​hatását. A kutatók megállapították, hogy a tevéstej fogyasztása jelentősen csökkentette a hosszú távú vércukorszint vagy vércukorszint fenntartásához szükséges inzulinadagokat. Dr R.P. Agrawal kutató kutató szerint 500 ml nyers friss friss teve tej javítja a cukorbetegek életét olyan inzulinszerű fehérje miatt, amely gyorsan felszívódik és nem koagulálódik. Azonban az Agrawal azt is állítja, hogy az inzulin továbbra is a leghatékonyabban kezeli a cukorbetegséget, hacsak nem ez a lehetőség. Míg a kutatás ígéretesnek tűnik, további tudományos vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy bebizonyítsuk a teve hatásának hatékonyságát a cukorbetegség kezelésére.

Néhány tevéd-tej támogatója úgy véli, hogy a tevetej előnyös lehet az autista embereknek. Az “International Journal of Human Development” 2005-ös kiadásában publikált tanulmány megfigyelte, hogy a tehenek fogyasztása a tehéntej helyett az autista emberekre gyakorolt ​​hatás. A kutatók felfedezték, hogy miután egy 4 éves női résztvevő 40 napig ivott tevetejét, az autista tünetei eltűntek. Egy 15 éves fiú is visszanyerte a 30 napos ivás után. Ezenkívül több autizmussal rendelkező 21 éves diétás táplálékot fogyasztott két hétig, és megfigyelték, hogy csendesebb és kevésbé önpusztító. Bár a tejet kedvezőnek ítélik, nem áll rendelkezésre elegendő tudományos bizonyíték annak bizonyítására, hogy hatékonynak bizonyul az autizmus kezelésében.

A camel tej hiányzik a tehéntejben található két erős allergénből, és olyan immunrendszerkomponenseket tartalmaz, amelyek a tejet és egyéb ételeket allergiás gyermekek számára előnyösek lehetnek. Az “Israel Medical Association Journal” 2005. decemberi számában közzétett tanulmány a tevéstej hatását nyolc súlyos tejet és más ételallergiát érintő gyermekekre gyakorolt ​​hatások vizsgálatával vizsgálta. Miután nem reagált a hagyományos kezelésekre, a vizsgálatban résztvevők a teve tetejét kutatók irányában fogyasztották el. A napi előrehaladási jelentések azt mutatták, hogy mind a nyolc gyermek teljesen allergiásnak bizonyult, és nem jelentett mellékhatást. Valójában a kutatók szerint az eredmények a hagyományos kezelésekhez képest látványosak voltak. Úgy gondolják, hogy a tevék tejben lévő betegségek elleni immunglobulinok kulcsfontosságú szerepet töltenek be az allergiás tünetek csökkentésében, azonban további tudományos kutatásra van szükség ahhoz, hogy megfelelően bizonyítsa a kamelt tej hatékonyságát az allergiák kezelésében.

A tevetej hatékony immunrendszer-komponensei segíthetnek a betegségek leküzdésében. Valószínű, hogy a tevetejben található immunglobulinok vagy antitestek kicsi mérete lehetővé teszi a külföldi betegségeket okozó anyagok, az úgynevezett antigének könnyű célzását és behatolását az immunrendszer elpusztítása céljából. Az autoimmun rendszeri betegségekben szenvedők, mint a Crohn-betegség és a sclerosis multiplex, immunrendszerei támadják meg saját test szöveteiket. Bár az autoimmun rendellenességek hagyományos kezelése elnyomja az immunrendszert, a teveemek elősegítik ezeket a rendellenességeket az izraeli fiziológiás professzor emeritus Dr. Reuven Yagil szerint. A Yagil a hagyományos bölcsesség ellenére azt állítja, hogy öt éven keresztül megfigyelt észrevételei azt mutatják, hogy a tevetej kontrollálhatja vagy akár gyógyíthatja az autoimmun rendellenességeket, de nem áll rendelkezésre elegendő tudományos bizonyíték arra, hogy bizonyítani tudta a kamelt tej hatásosságát az autoimmun betegségek kezelésében.

Cukorbetegség

Autizmus

Allergia

immúnis