Az áfonyalé segít a máj detoxizálásában?

Minden nap a máj több mint 400 funkciót végez. A vezető közülük vitaminokat, vasat, glükózt és zsírokat tárolnak, így a szervezet később felhasználhatja őket, és az élelmiszereket táplálékká alakítja az egészség és az élet szempontjából létfontosságú tápanyagok formájában. A máj szerepet játszik a méreganyagok, gyógyszerek és káros anyagok eltávolításában is.

A máj detox előnyei

Idővel a toxinok, az alkohol, a gyógyszerek és az illegális drogok felhalmozódnak, és a májat lassúbbá és kevésbé hatékonyakká tehetik a munkájuk során. Egy betegség, mint például a rák, a méregben is szerepet játszik, ami a test legnagyobb szerve. A máj detoxikája vagy tisztítása – ideális esetben természetes anyagokkal, mint például áfonyaléccsel – védi a májat a kémiai toxinoktól, serkenti az epe termelést és táplálja a májat a szükséges tápanyagokkal, például antioxidánsokkal, a méregtelenítéshez.

Hogyan áfonyalé mosódik a máj detox

Az áfonyagyé gazdag C-vitaminban vagy az aszkorbinsavban, ami megdőlteti és eltörli az epét, így a máj hatékonyabban metabolizálja a zsírokat. A C-vitamin ugyancsak növeli a glutation képződését, amely a májműködés mindkét szakaszában szükséges májra jellemző antioxidáns. Ez a tápanyag egy hatékony kelátképző szer, ami azt jelenti, hogy a toxikus gyógyszerekhez és fémekhez kötődik, hogy megkönnyítse a máj és a test eltávolítását. Végül a C-vitamin antioxidáns, így segít megvédeni a májat a szabad gyököktől, amelyek károsítják a sejteket és a szöveteket.

Összeg

A felnőttek 3 fl-ot isznak. oz. Vagy több tiszta áfonyalé, vagy körülbelül 10 oz. Az áfonya-juice koktél, a University of Maryland Medical Center. Amikor csak lehetséges, vásároljon édesített áfonyaleveset a méregtelenítés alatt. Alternatívaként, készítsd el a gyümölcslé otthon friss vagy fagyasztott áfonya.

óvintézkedések

Az áfonyaléta általában biztonságos, még ha terhes is. Ennek ellenére magas oxaláttartalma van, ami veszélyt jelent a vesekövekre. Beszéljen orvosával az áfonyalé ivással, hogy segítsen méregteleníteni a májat, ha már vesekő, diabétesz vagy vérhígító gyógyszereket szed. Az is fontos, hogy konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármilyen detektív étrendet kipróbálna, ha bármilyen más betegsége van, vagy orvosi felügyelet mellett vagy speciális étrendben vagy.