Elektrosztimuláció a fogyás számára

Az elektronikus izomstimuláció, vagy az EMS, megakadályozza az izom atrófiáját. Az Amerikai Gyakorlati Tanács szerint ez a technológia elektronikus impulzusokat ad az izmoknak a bőrön elhelyezett elektródákon keresztül, és hatékonyan működik a rehabilitációs fizikoterápiás terv részeként. Az utóbbi években számos cég forgalmazta az EMS eszközöket esztétikai célokra, azt állítva, hogy az izmok összehúzásával az eszközök hatékonyan újrateremtik az “edzést”. Ezeket a termékeket azonban nem bizonyították hatásosnak a testsúlycsökkenés vagy az izomtónus miatt.

Jellemzők

Az EMS edzőberendezések általában egy EMS egységből állnak, amely elektromos impulzusokat küld a vezetékek különböző részeiön elhelyezett vezetékeken keresztül. Az Amerikai Gyakorlati Tanács megállapítja, hogy különböző helyspecifikus termékek vannak a hasi izmok, a fenék és a comb számára. Az EMS-tónus termékek egyik legnépszerűbb típusát a hasi szalagok, amelyek elektromos áramot vezetnek az ab-izmokhoz. Az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága vagy az FTC szerint ezeknek a termékeknek többsége azt állítja, hogy “mosdó abs” -ot biztosít, vagy csökkentse a hasi körzetet testmozgás nélkül.

Panaszok

Az FTC panaszt nyújtott be a hastáncosító övek közül három kiemelkedőbb gyártóhoz, hivatkozva a különböző övekhez kapcsolódó hamis állításokra. Az FTC által kifogásolt állítások közül azok állítják, hogy az övek zsírégetést és hüvelykveszteséget okoznak, a hasizmok definícióját biztosítják, és egyenlőek vagy jobbak, mint a dörzsölés vagy lecsúszás. Egyes gyártók közvetlen, számszerűsíthető állításokat tettek meg, mint például “30 hüvelyk a 30 nap alatt garantált”, “30 százalékkal hatékonyabb a szokásos gyakorlatnál”, és “10 perc egyenlő 600 ülepítéssel”. Az FTC azt állítja, hogy a vállalatok hamisan képviselik, hogy ezek a termékek elhárítják a cellulitist.

Figyelem

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) aggodalmát fejezte ki az EMS tonizáló készülékekkel szemben. Az FDA honlapja szerint ezeknek az eszközöknek egyikét sem hagyta jóvá a súlycsökkenés vagy a keringés csökkentése. Ezen túlmenően az FDA arra figyelmeztet, hogy egy olyan EMS festékszalag alkalmazása, amely nem felel meg az FDA biztonsági követelményeinek, sokkot, égési sérülést, zúzódást, bőrirritációt vagy fájdalmat okozhat. Jelenleg az FDA tudomásul veszi, hogy a Slendertone Flexet izomtónusban és erősítésben használják fel. Az FDA megjegyzi azonban, hogy egyetlen EMS eszköz sem jelent jelentős változást a megjelenésben, étkezés és testmozgás nélkül.

Tanulmány

Az American Council for Exercise egy olyan tanulmányt idézett, amelyet az EMS-féle tonizálókészülékekről folytatott le, amelyek szerint ez a fajta EMS-technológia “hatástalan, időigényes és időnként még fájdalmas is”. A tanulmány, melyet John Porcari a Wisconsin Egyetem Human Performance Lab-jével végzett, értékelte az eszközök hatékonyságát 29 főiskolai hallgatók körében. Az alanyokat a testsúlyra, a testzsírra és az izmok erejére mértük, és kontroll csoportokra osztottuk. Nyolc hét elteltével az EMS csoport nem mutatott szignifikáns javulást a testtömegben, a testzsír százalékában, az erõben vagy a megjelenésben a nem EMS kontrollcsoportnál.

szempontok

Az FTC hangsúlyozza, hogy a táplálkozás és a testmozgás továbbra is a leghatékonyabb módja a zsír felszámolásának. Az FTC figyelmeztet arra, hogy míg az olyan termékek, mint például az EMS tonizáló készülékek felajánlhatják a könnyű súlycsökkentés és a tónus reményét, nem valószínű, hogy ezeket az eredményeket önmagukban nyújtják. Az FTC serkenti az egészséges életmódbeli változásokat az erő és a megjelenés javítása érdekében.